2021-07-27 198 瀏覽
📍NUTTEA📮鰂魚涌海光街36號地下2號舖天氣熱辣辣, 成日都心思思想飲杯凍野, 今次經過鰂魚涌發現呢間小店好似幾特別, 即管入去睇下佢賣咩先.原來呢間店主打堅果奶蓋, 即係話用堅果奶蓋代替左平時我哋飲開嘅芝士奶蓋, 唔知味道係點嘅呢🤨.台灣紅玉堅果奶蓋茶 HKD35經過店員一番推介, 最後決定試吓呢個王牌飲品🤩第一眼望落去覺得杯飲品外表好邪惡, 上面果層滿滿嘅堅果奶蓋, 再加左少少嘅堅果碎係上面, 下面果層就係台灣紅玉茶😈堅果奶蓋打到好厚身, 配埋佢送既小鏟子一啖一啖畢黎食, 順滑既口感就好似食緊雪糕咁🤤而且因為佢用堅果黎打奶蓋唔係用芝士嘅關係, vegan既朋友仔都食得, 實在太貼心喇紅玉茶底好有茶香, 不苦不澀, 喜歡偏濃茶底嘅朋友可以試下👍🏻而且茶底同上面既堅果奶蓋出奇地夾, 唔鍾意食咁甜嘅朋友叫微糖/無糖都ok, 因為奶蓋本身都有少許嘅甜味, 已經好足夠, 飲完成杯野真係大滿足😌.整體環境💭💭💭好味道:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳服務態度🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻性價比:🧐🧐🧐🧐回頭基率💫💫💫💫💫.#nonstopeatingdiaryyellowshop #nonsto
📍NUTTEA

性價比:🧐🧐🧐🧐
回頭基率💫💫💫💫💫
#nonstopeatingdiaryyellowshop
#nonstopeatingdiary黃店
#nonstopeatingdiarytaiwanesedrink
#nonstopeatingdiary台式飲品
#nonstopeatingdiaryquarrybay