2019-08-27 115 瀏覽
人生第一次寫食評, 餐廳環境及食物並没有問題, 但因為發生一點以外, 導致本人認為呢位餐廳經理需要再培訓。事發於今天中午我帶著兩位小朋友及工人到餐廳用午膳, 而我們也己經用餐七八成, 然後我發現小朋友那杯凍檸茶, 不斷有茶水流出, 所以我將那杯凍檸茶拎起再放在自己面前, 就在放下那一刻玻璃杯爆開, 而我被波及,半身及成條褲都濕曬, 1位 waiter 立刻過嚟幫手抹枱抹地, 我跟他說玻璃杯有問題,你叫經理同我傾, 因為我相信你也處理不了這問題, 最後經理沒有過來,只是1位 senior waiter 過嚟講唔好意思, 我說好彩冇整到兩位小朋友, 但係發生這樣事情,你們經理是不是應該過來了解一下呢? 最後我想說,由頭到尾,經理都是站在附近埋單撳機? 我清楚看到呢位經理是知道倒瀉嘢,發生咗問題, 亦見到他跟下屬打眼色, 但係最終他沒有跟我說唔好意恩及解釋! 最終是我自己選擇離場唔食,然後正價埋單, 我很強調我沒有拗過佢哋任何折扣, 但佢哋居然好意思正價收我錢。 經過這件事之後,我決定不會再幫襯佢哋, 因為實在太憤怒! 呢位經理,希望我哋唔會在第二間餐廳碰面,因為我都係同行!
2019-08-27