今日又試新餐廳,見到鋪頭係日式Zakka裝修風格,簡約得黎有心思。仲有兩層樓高既樓底,空間感十足。超讚,今晚就食依間啦,哈哈。餐牌選擇唔少,輕食、主食分別各有六款,甜品五款,飲品好厲害啊,三十幾款咁多成版比你慢慢揀,淨係咖啡都有十幾款,我就揀得好快既,不過要等一等我選擇困難症既朋友,哈哈。過左發育時期既我哋,叫左一份輕食、一份主食、一個甜品同兩杯野飲,兩個人share真係岩岩好,最後好飽好滿足。先黎兩杯野飲 (叫野食,野飲就有85折)朱古力鮮奶咖啡($33)香濃咖啡配上淡淡朱古力味,甜度適中,飲落幾順滑竹炭咖啡 ($33)朋友話岩晒唔鐘意飲甜既佢輕食係「劍魚腩醬油漬牛油果他他」 $128 (5/5)底層係紅色好似紅菜頭既漬物,四四方方,口感似實身既啫喱。中間係我既最愛食同好健康既牛油果蓉,有齊唔同既香料同調味係入面,非常出色。最高果層係劍魚,本身無留意,以為係三文魚呢,因為口感都似,醬油夠入味。醬既份量唔少,所以配撘住鬆脆既多士一齊食,每一啖既口感都十分豐富、有層次、又香又美味,非常幸福。主食係「煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯」$128 (4/5)上碟時略有驚喜,見到每一粒飯都比滿滿既牛

先黎兩杯野飲 (叫野食,野飲就有85折)

朱古力鮮奶咖啡($33)
香濃咖啡配上淡淡朱古力味,甜度適中,飲落幾順滑

竹炭咖啡 ($33)
朋友話岩晒唔鐘意飲甜既佢
輕食係「劍魚腩醬油漬牛油果他他」 $128 (5/5)

主食係「煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯」$128 (4/5)

煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯

上碟時略有驚喜,見到每一粒飯都比滿滿既牛肝菌汁包裹住,而且粒粒分明,質感軟硬適中,淨係食飯都已經好惹味。加上大大隻既油鴨髀,外面皮酥,內裡肉質嫩滑,淨係用叉都可以將骨同肉輕易分開。油髀加埋牛肝菌汁意大利飯一齊食,味道十分濃郁,令人非常回味。

最後上既係甜品,「初雪窩夫」$98 (4/5)

初雪窩夫

(呢款甜品製作時間要20分鐘,所以我哋食到咁上下就叫侍應準備)

賣相唔錯,係我鐘意食既窩夫。窩夫睇落都幾厚實,但其實外脆內鬆,朋友話味道有啲似雞蛋糕,相信就咁食窩夫都已經好好食。加埋中間夾住一層cream狀既芝士奶蓋,有小小藍莓、香蕉同士多啤梨粒係裡面,最後淋上伯爵茶香既白朱古力醬係面,視覺同味覺都係享受。
煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯
初雪窩夫