2019-08-04 138 瀏覽
呢間台灣餐廳一直係我想食清單之一,今日終於有機會試到喇🤩🤩🤩呢間餐廳個名好特別,但一睇就知勁有台灣feel。食台灣當然一定要食魯肉飯啦😻😻呢個魯肉飯超足料,有埋滷豆皮,好多其他都只係得豬肉碎無其他料嫁🤫🤭🤭而且魯肉都好入味,好食🤩🤩餐廳名都已經講明佢地既招牌菜係肉焿,其實湯飲落就類似碗仔翅既質感,不過當然鮮甜好多🤤而肉焿就係新鮮豬肉整出黎既,咬落一啲都唔乾柴,反而好有咬口添。而且餐廳都好貼心,落單時會問洗唔洗走蒜頭。抵讚👍🏻👍🏻另外小食就試左鹽酥拼盤,小食炸得香口但唔會好油,味道都岩岩好,唔算太咸。重點係竟然有甜不辣,係台灣既地道小食,有少少類似魚蛋、魚片既口感。野飲就叫左冬瓜珍珠,珍珠有咬口,唔會好粉漿👍🏻冬瓜茶都唔會好甜,夾埋一齊好飲👍🏻值得一試。 總抬黎講呢餐超滿意,一定再黎😻😻

呢間餐廳個名好特別,但一睇就知勁有台灣feel。
魯肉飯

羅東肉焿湯