餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2024-04-19 206 瀏覽
班蘭葉印尼餐廳 @pandanleafindonesiafood 📍:銅鑼灣糖街1-5號銅鑼灣商業大廈地下B2號舖🚗:銅鑼灣地鐵E出口 步行4分鐘📞:+852 6802-5903💲:~HKD150/head for lunchFood quality✔️:印尼秘製汁燒魷魚、蝦卷、大蘑菇沙嗲三串、牛油果沙冰👌🏼:斑蘭雞飯、珍多冰、鹹魷魚椰漿飯總結:😋一間地道印尼🇮🇩人開嘅餐廳 好多姐姐幫襯 價錢都好抵食 有風味值得一試😋價錢非常相宜 最推薦係大蘑菇沙嗲三串 三大串大粒 沙嗲味勁香 其次必試牛油果沙冰🍧又係大杯到要兩個人分享先啱啱好😋燒魷魚🦑大條 主要兩個醬汁很出色 惹味 蝦卷上枱係熱辣辣 食嗰陣係脆到咬落去下下都有聲 新鮮嘅炸嘢永遠都唔會輸 而且蝦嘅味都幾出😋舖頭雖細但入面裝修都有行東南亞風 門口仲有好多印尼小食 甜品畀你外賣🥡返去當零食 睇落都好吸引 最尾食到勁飽都忍唔到手買咗包蝦片🤔斑蘭雞飯就雞滑 斑蘭飯就全綠睇落較震撼 但食落唔係話好大陣斑蘭味 另外配咗兩個醬 加一碗湯 另外砌成尖尖咁端出嚟都勁有東南亞風情😎🤔鹹魷魚椰漿飯就唔錯嘅 不過我哋有點燒魷魚所以覺得後者出色啲 椰漿飯幾好食🤤
📍:銅鑼灣糖街1-5號銅鑼灣商業大廈地下B2號舖
🚗:銅鑼灣地鐵E出口 步行4分鐘
📞:+852 6802-5903
💲:~HKD150/head for lunch

Food quality
✔️:印尼秘製汁燒魷魚、蝦卷、大蘑菇沙嗲三串、牛油果沙冰
👌🏼:斑蘭雞飯、珍多冰、鹹魷魚椰漿飯

總結:

🤔珍多冰正常幾好飲 因為牛油果沙冰實在太正所以有對比😂