最初係OpenRice search呢間野嘅時候都係俾佢個名吸引到。果然,真係名不虛傳,真係令到我冚唪唥都想食🤤呢間小店以Cafe形式為主,麻雀雖小但係五臟俱全,舖頭細細但係有好多唔同類型嘅裝飾擺設,建議大家如果想嚟食要預多少少時間排隊💕今次我哋各自點左一個all-day breakfast。實不相瞞,呢間餐廳嘅Menu入邊嘅所有all day breakfast都好吸引,意粉都好唔錯,真係會有好嚴重嘅選擇困難。但礙於我哋胃就係得兩個,最後就選擇左佢哋嘅招牌菜式。素素全日早餐話明係素,呢個全日早餐入邊全部都係以菜為主。尤爲吸引我嘅係嗰三條蘆筍,超脆超甜超好食,實在係難得少見嘅存量早餐入邊有呢一個食物嘅存在🤣另外一個重點所在就係佢嘅焦糖香蕉,老實講都冇咩特別就係一條香蕉上面有啲焦糖喺度😂但佢幫成個全日早餐升華咗,令到啱啱好嘅人食完條香蕉都會變到食到撐住個胃🤣同埋甜甜地好易入口。用蒜蓉包代替普通牛油多士都令我對呢一個全日早餐加咗不少分🤤飲品方面我哋就嗌咗個熱嘅焦糖鮮奶同埋泰式鴛鴦奶茶,都算係中規中矩,焦糖鮮奶偏甜,泰式奶茶就特別啲,有啲類似仙草嘅物體喺入邊,熱辣辣飲都幾舒服㗎🤭

素素全日早餐