近年深水埗變成文青區, 開咗好多有格調嘅CAFE, 是日同狗狗去基隆街睇醫生, 於是我哋帶埋我哋另一個主子, 一齊於等候期間去附近嘅CAFE 食早餐。其實果邊都好多CAFE, 但又唔係間間PET FRIENDLY, 好在阿妹之後有去過Kokoni Coffee, 知道店外有位置, 而且位置亦近NPV, 所以我哋揀咗呢間試下。由基隆街頭 (近太子) 往深水埗方向一直行, 行大約5 分鐘就到Kokoni Coffee。CAFE 位於賣布街, 佢嘅日式裝修好特別, 基本上一眼就會望到。食店外面有坐位, 於是我哋就同兩位主子坐低咗。入去CAFE 拎咗個MENU 睇, 呢間主打食EGGDROP, EGGDROP 其實係好似三文治咁, 但係比三文治大份好多, 多料好多。我哋揀好後, 就入返去CAFE 落單。今次我哋叫咗牛油果egg drop 同香草蟹肉egg drop 。另外, 因為天氣太熱, 我哋叫左ICED LATTE 同ICED AMERICANO。由於唔記得帶水俾2 位主子, 我就去問店員附近邊度有便利店, 店員得知我諗住買俾主子。佢哋就話佢哋有提供水俾寵物的, 轉頭就拎咗好大碗水出嚟。睇

食店外面有坐位, 於是我哋就同兩位主子坐低咗。

我哋揀好後, 就入返去CAFE 落單。

佢哋就話佢哋有提供水俾寵物的, 轉頭就拎咗好大碗水出嚟。

睇吓2 位主子個樣, 就知佢哋幾滿意同開心。
(圖中右邊嘅主子已於4 月移民咗去彩虹橋, 以此篇食評懷念一下佢)

等咗一陣, 食物同咖啡都到了! WOW D EGGDROP 勁大份!

香草蟹肉egg drop

啖啖蟹肉加上滑蛋, 好好食!
而且份量不少, 老公食完都話飽。

牛油果egg drop

有半個牛油果喺入面, 牛油果同蛋好夾呀!
加上黑椒調味, 正!
夾咗菜又有少少清新!
身為牛油果粉絲, 極滿意!
牛油果egg drop

另外,  想讚下杯ICED AMERICANO, 唔酸, 夠凍, 完全係我鍾意嘅味道!

老公對佢果杯ICED LATTE 都表示滿意。

不過, 由於個EGG DROP 好大, 加上外面D 枱較矮, 食時都比較麻煩, 食物碎都有跌出嚟。好呢HEA!
2021-03-20