餐廳: Lamees
資訊:

呢間餐廳我已經bookmark左好耐咁啱有朋友講起佢未試過地中海菜 於是就帶佢去試下🤭睇番餐廳簡介 先知原來大廚來頭不少😳黎自約旦嘅大廚Chef Tarek曾經喺半島酒店、深灣遊艇俱樂部、君悅酒店等地方任職亦曾經為多個國家嘅領事館預備私人晚宴更有訪港嘅中東貴族指名要Chef Tareke為佢地下廚!🙌🏻🫓Classic Trio Dips Platter ($160)可以一次過試哂3款蘸醬🤪包括有:經典鷹嘴豆泥、烤茄子蓉、黑松露鷹嘴豆泥配撘蘸醬嘅彼得包可以好似袋仔咁裝住啲醬☺️鷹嘴豆泥好綿滑 加上sumac同橄欖油 經典又好味朋友就中意黑松露鷹嘴豆泥 每啖都有好香嘅黑松露味我就最中意烤茄子蓉 以炭烤意大利茄子加埋甜椒、意大利蕃茜、番石榴籽、橄欖油製成食落好有層次感好好味!😋🐏Baid Ganam - Lamb Testicle ($160)店員同我地推介嘅時候我地都猶豫左一陣到依家都唔知哪來嘅勇氣驅使我地點呢道菜🤣但係絕對無後悔!👍🏻煎過嘅羊睪丸食落有少少似雞肉配撘上蒜頭、檸檬、蕃茜、橄欖油 意外地好味!😆🍕 Black truffle and mushrooms flat bread
呢間餐廳我已經bookmark左好耐
咁啱有朋友講起佢未試過地中海菜 於是就帶佢去試下🤭

睇番餐廳簡介 先知原來大廚來頭不少😳
亦曾經為多個國家嘅領事館預備私人晚宴

可以一次過試哂3款蘸醬🤪
包括有:經典鷹嘴豆泥、烤茄子蓉、黑松露鷹嘴豆泥
配撘蘸醬嘅彼得包可以好似袋仔咁裝住啲醬☺️

鷹嘴豆泥好綿滑 加上sumac同橄欖油 經典又好味
朋友就中意黑松露鷹嘴豆泥 每啖都有好香嘅黑松露味

我就最中意烤茄子蓉
以炭烤意大利茄子加埋甜椒、意大利蕃茜、番石榴籽、橄欖油製成
食落好有層次感好好味!😋

店員同我地推介嘅時候我地都猶豫左一陣
到依家都唔知哪來嘅勇氣驅使我地點呢道菜🤣
但係絕對無後悔!👍🏻
煎過嘅羊睪丸食落有少少似雞肉
配撘上蒜頭、檸檬、蕃茜、橄欖油 意外地好味!😆

Baid Ganam

🍕 Black truffle and mushrooms flat bread ($120)
Flat bread烤得好香脆
配料有炒香左嘅磨菇同洋蔥
黑松露味道都幾突出😌

🐟 Samkeh - Whole sea bass ($480)
地中海鱸魚一上菜已經好香 魚皮焗得焦脆🥰
魚肉焗得幾好 唔會好乾
薯仔同洋蔥都好淋好入味
我十分中意佢個白芝麻醬 好creamy好正 同鱸魚亦好夾❤️

Samkeh

🍦Bozza ($65)
阿拉伯乳香膠雲呢拿雪糕鋪滿開心果碎
係一款好傅統嘅中東甜品

Bozza

Bozza

Baid Ganam
Samkeh
  • Blacktruffleandmushroomsflatbread
  • BaidGanam
  • ClassicTrioDipsPlatter