餐廳: Lamees
資訊:

2024-04-20 22 瀏覽
今日同朋友嚟到宋王臺站食晚餐,喺同一條街有幾間有特色嘅小店,見到呢間係食地中海菜都幾特別,而且播住好舒服放鬆嘅音樂,所以就入咗嚟,就算係平日夜晚七八點都坐滿晒🤣 隔離坐住一個飲杯酒,自己食個小菜嘅外國人,感覺幾chill🤭Trio Dip (Classic) $160 呢個係蘸醬拼盤,我哋揀咗經典味,分別係經典鷹嘴豆泥、烤茄子蓉、黑松露鷹嘴泥,第一次食鷹嘴泥嘅醬料,原來感覺有啲似薯蓉,中間撈埋橄欖油同埋黑松露,感覺幾夾,整體係creamy,然後放上麵包嘅中間,麵包裏面係幾軟熟😚 整體三款醬料各有千秋,我就最鍾意黑松露鷹嘴泥🤣Desert Rose- Wagyu Beef $340 呢個蘿蔔炆和牛牛尾係令我回味無窮🙈 因為佢嘅牛尾真係炆得好腍,好入味,一整就脫骨,而且牛尾半肥瘦,食到油脂嘅部份真係好滑溜,紅蘿蔔都好甜,佢個醬汁係精華,撈埋落飯度係一流🤭 我中間食到一啲類似紅棗味嘅野,甜甜地,睇翻menu 原來係梅乾,又幾特別😋 同埋佢一開始打咗個生嘅鵪鶉蛋落去,中間會食到一個半生熟嘅蛋😋 中東米飯原來係比較長條型,中間撈咗類似炒麵王嘅麵條,口感會食到一粒粒飯粒,比較煙靭😆 Zucchin

Trio Dip (Classic) $160

Desert Rose- Wagyu Beef $340

Desert Rose- Wagyu  Beef  Tail  Tagine

Zucchini $85

呢個係烤翠玉瓜,可以加上檸檬汁,朋友覺得唔加上檸檬汁都已經好好食,但係我覺得加上檸檬汁,酸酸甜甜特別開胃😚
Zucchini

Kanafeh $105

呢道甜品好特別, 成世女未食過嘅味道🤭 係似中式嘅糕點,口感似椰絲,甜甜地,面上係開心果碎,裏便係甜甜地嘅芝士,外邊係鬆脆酥皮,外脆內軟,煙煙韌韌😋👍 推介大家一試!

2024-03-27
Zucchini