餐廳: Lamees
資訊:

平時收工唔知食咩好 想搵啲有格調啲嘅餐廳撐枱腳傾吓計啱啱發現原來土瓜灣都有咁特別嘅餐廳呢一間餐廳係主打地中海菜≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#土瓜灣食好西≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣𝐋𝐞𝐧𝐭𝐢𝐥 𝐒𝐨𝐮𝐩 $55𝘑𝘰𝘳𝘥𝘢𝘯𝘪𝘢𝘯 𝘩𝘰𝘮𝘦 𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦 𝘳𝘶𝘴𝘵𝘪𝘤 𝘭𝘦𝘯𝘵𝘪𝘭 𝘴𝘰𝘶𝘱, 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯 (𝘍𝘖𝘙 1 𝘗𝘌𝘙𝘚𝘖𝘕)中東經典 有機小扁豆湯伴脆餅和檸檬店員叫我哋飲左一啖試咗味道先個湯好香好濃小扁豆味,而且有小扁豆粒飲完一啖之後就可以根據自己需要加入旁邊嘅配料有洋蔥 辣椒粒 檸檬 同脆餅我哋嘗試將所有嘢加落去 加少少檸檬汁可以增加香風 洋蔥同辣椒粒增加爽脆口感 脆餅無論係點落去定係浸落去都好好食香煎西班牙羊肉香腸佐零酒精紅酒汁 $110羊肉唔會好膻~ 紅酒汁帶甜令到層次豐富蕃茄仔吸左啲汁好香呢款超級適合配啤酒/紅酒😍有機藍青口 $𝟐𝟑𝟓調味只係用初榨橄欖油、海鹽、檸檬就將藍青口烹調出鮮味青口本身嘅鮮甜味帶咗出嚟~份量好多 兩個人夠曬食!
平時收工唔知食咩好
想搵啲有格調啲嘅餐廳撐枱腳傾吓計
啱啱發現原來土瓜灣都有咁特別嘅餐廳
呢一間餐廳係主打地中海菜

#土瓜灣食好西
𝐋𝐞𝐧𝐭𝐢𝐥 𝐒𝐨𝐮𝐩 $55
中東經典 有機小扁豆湯伴脆餅和檸檬
店員叫我哋飲左一啖試咗味道先
個湯好香好濃小扁豆味,而且有小扁豆粒

飲完一啖之後就可以根據自己需要加入旁邊嘅配料

蕃茄仔吸左啲汁好香
呢款超級適合配啤酒/紅酒😍
有機藍青口

有機藍青口 $𝟐𝟑𝟓
調味只係用初榨橄欖油、海鹽、檸檬就將藍青口烹調出鮮味
青口本身嘅鮮甜味帶咗出嚟~
份量好多 兩個人夠曬食!
而且店員好貼心俾咗個碟我哋放青口殼
Aglio  E  Olio

𝐀𝐠𝐥𝐢𝐨 𝐄 𝐎𝐥𝐢𝐨 $108
呢款意粉係素食黎~
食嘅時候會feel到有燈籠椒嘅辣香
蒜蓉炒得好香 成個意粉都係蒜蓉味!
意粉煮得啱啱好唔會太淋!
蜜棗蛋糕伴雲呢嗱雪糕 $120

Fresh  Lemon  Mint

𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐌𝐢𝐧𝐭 $65
一上枱已經好香檸檬同薄荷葉嘅味道
好Fresh 係沙冰質地 而且好大杯🥰
𝑳𝒂𝒎𝒆𝒆𝒔 (土瓜灣)
土瓜灣北帝街145號順輝大廈地下2號舖
香煎西班牙羊肉香腸佐零酒精紅酒汁