2024-05-02 87 瀏覽
之前食過位於太古嘅Chatterbox Express原來圍方都開左Chatterbox Cafe一於睇下有咩唔同餐廳裝修設計相對下比較開揚亦好有南洋感覺 今次要左個二人套餐馬來特式炸豆腐 - 本身望到個醬汁。好似望落麻麻地喎🌝唔好意思!點知佢先係靈魂所在😲食落甜甜地好香沙嗲味。我對面個位直情想用黎撈飯食咁制🙈😂文華海南雞飯 - 招牌菜。油飯食得出好香蒜頭味同斑蘭味。但雞肉方面同太古比..呢間分店好似冇咁嫩滑。雞湯相對比太古濃味,幾好飲白胡椒肉骨茶配麵線(+20) - 4件排骨都好大件。肉質鬆軟,用筷子就可以夾開。點黑醬油好好食!微微嘅白胡椒味真係會忍唔住一啖接一啖咁飲,麵線吸哂肉骨茶嘅味道好似好食過配飯。蒜頭煲到粉粉地充滿甜味🤤蠔油小棠菜 - 可能其他菜式味道偏濃。碟菜可以平衡番凍美祿恐龍(+24) - 新加坡就一定會諗到美祿恐龍。明明上次就話要飲斑蘭咖啡嘅🫢😂凍玫瑰咖啡(+24) - 初時我仲諗會唔會好香精。又估唔到佢係淡淡嘅玫瑰香味,凍咖啡面頭嘅奶泡仲打得幾滑添👍🏻值得一試
之前食過位於太古嘅Chatterbox Express
原來圍方都開左Chatterbox Cafe
一於睇下有咩唔同
餐廳裝修設計相對下比較開揚亦好有南洋感覺
今次要左個二人套餐
蠔油小棠菜 - 可能其他菜式味道偏濃。碟菜可以平衡番
值得一試
2024-04-26