2019-05-14 98 瀏覽
成日都見好多人食Le Viet今次第一次嚟食呢間越南野佢嘅餐牌上有好多選擇咖喱軟殼蟹鍋配法包見到餐牌咖喱軟殼蟹鍋推廣價先至$93即係平過喺餐牌上平左$20,反正我又好鍾意食軟殼蟹咁就叫咗🤤🤤佢寫住配法包我想講佢嘅軟殼蟹同埋炸薯仔真係好正因為佢係分開上一熱辣辣,我哋要食嘅時候先將贊好咗嘅玄學蟹浸落去個咖喱汁度咁就可以保留軟殼蟹嘅鬆脆同埋佢哋嘅咖喱汁係比較甜甜地嘅唔會話去到好辛辣麵包嘅外皮好脆中間好煙un,點埋啲咖喱汁嚟食,OMG我好似完全食唔停口,個人都幾鍾意呢一個咖喱軟殼蟹鍋超載椰青海鮮焗飯Omg,佢份量係多到不得之了,佢哋椰汁滿寫咁滯,分量超多,入面嘅椰汁🥥甜甜的令到個海鮮飯更加好味一路食一有有蝦同埋魷魚,飯既口感煙煙銀銀中間仲有少少提子粒,呢個係一個甜既海鮮飯,感覺有少少似芒果糯米飯蒜蓉炒椰菜苗食咗太多澱粉質要食返啲菜消化下佢哋嘅菜苗炒得好香焦糖燉蛋焦糖燉蛋燒得好脆中間係燉蛋🍮仲有少少雲呢拿香味椰汁紅豆冰好似飲緊椰汁味超重的紅豆冰😍椰汁紅豆冰
成日都見好多人食Le Viet
今次第一次嚟食呢間越南野