2018-04-28 165 瀏覽
黎過呢間餐廳好幾次了,無論係lunch time, tea time 定dinner time都黎過,每次既經驗都係滿意既, 食物質素好, 職員友善helpful👍🏻牛肉水冷麵,係呢間餐廳既必食之選。以前係韓國讀書既時候,試過當地既水冷麵之後,就愛上呢個菜式,尤其是在炎炎夏日,一啖冷麵就透心涼。呢間既水冷麵麵質唔錯,唔會太林或太硬,有少少彈口,very good👍🏻個湯底亦好正,甜甜地,酸酸地,咸咸地,好想知係點整出個咁好美既湯。配有青瓜條,紅蘿蔔條,仲有白色既一條條,初初以為係白蘿蔔,原來係雪梨,唔知係咪咁個湯先會甜甜酸酸咁開胃。呢個菜既另一主角:牛肉,超級好味有少少炭燒味,但肉質好林好滑😋餃子都唔錯,餡料有肉(應該係豬肉)有菜,配醬汁食,我覺得配黃色既醬好味d,唔知係咪蛋黃醬,食唔出。而紅色既醬就唔係好match. 呢個飯雖然有兩條辣椒,但唔係好辣,我係唔係好食得辣,都食到,可能有cream 有芝士混合一齊,辣味就溝淡。味道唔錯,但略嫌d飯太林。

牛肉水冷麵

有少少炭燒味,但肉質好林好滑😋

韓式煎餃子

辣貝柱芝士意大利飯