餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

🇮🇩回憶中的印尼地道美食|班蘭葉印尼餐廳@pandanleafindonesiafood 自從啱啱去完印尼旅行返嚟,就一直心心念念,想再食返一啲地道嘅印尼美食🇮🇩終於俾我見到班蘭葉印尼餐廳,梗係要試吓啦!真係好地道,同我回憶中中喺印尼食嘅味道一模一樣😋必食‼️另外一提,餐廳無加一收費👍🏻全日正價餐牌🍽️人均:$100-$150🕰️時間:weekend lunch (⭕️walk in)🐟Mie Ikan Gurame Kuah Perut Ikan原條魚花膠湯粉皮 $108 原條魚勁大條又多魚肉😋煎得香香脆脆,配上清甜嘅花膠湯粉皮,好健康嘅感覺。粉皮係類似腸粉🙌🏻🍗Mie Ayarn Grepek Pedas Lblis炸碎雞撈麵 $68印尼撈麵,配上四至五隻無骨炸雞👍🏻餐廳會附上印尼撈麵,有嘅甜醬同辣醬,辣醬係好辣,大家小心調味啦🤣🍲Bakso Kecil細牛丸湯 $5印尼Bakso係我哋嘅至愛之一😋同我哋喺印尼食嘅味道差不多🙌🏻🍗1/2 Lusin Sate Ayam半打雞沙嗲 $88沙嗲雞就比我哋喺印尼食嘅大隻,但係沙嗲醬嘅味配上花生醬係一模一樣嘅味道,好地道!🍸Es serut tim
🇮🇩回憶中的印尼地道美食|班蘭葉印尼餐廳

半打雞沙嗲 $88

🍸Es serut timun limau
柑桔青瓜冰 $28

Bible rating: 9/10

📍地址:班蘭葉印尼餐廳 (銅鑼灣)
銅鑼灣糖街1-5號銅鑼灣商業大廈地下B2號舖

#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfood #foodiehk #hkfoodblogger #美食博主 #聚餐 #西餐 #朋友聚會 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #慶生 #生日 #香港打卡 #hkrestaurant #印尼菜 #印尼美食 #印尼撈麵 #indonesian #indonesianfood #斑斕 #pandan #銅鑼灣餐廳 #銅鑼灣美食 #印尼餐廳 #班蘭葉印尼餐廳 #pandanleaf
細牛丸湯
柑桔青瓜冰