2024-01-31 248 瀏覽
俾我話你知,我啱啱去咗一間令我個味蕾激動起哂嚟嘅店。首先,我啱啱食完個漬物二品小皿一品呀,脆脆盒子啲野菌薯仔沙律真係夠哂口感,跟住祖籣雞肉團子嘅香甜滋味,仲有餃子皮嘅酥脆,嘩,叫我點話得完!再加上豆乳白雞湯烏冬,烏冬滑到化咗,而湯就夠哂清新,食得出好有心思。至於甜品,朱古力忌廉夾心包加焙茶忌廉,成個融合返咗我對甜點嘅幻想。雖然朱古力味可能淡咗少少,但焙茶忌廉滑溜溜嘅口感混合朱古力包,照樣可以叫我嘆為觀止!飲品方面,焙茶黑芝麻飲啲焙茶奶蓋,好似幼滑嘅雲朵覆蓋咗杯頂,黑芝麻奶又香又甜,整體配搭得宜到不得了喎。至於個玄米抹茶飲,隻漸層嘅色彩美得應景,味道鮮明得嚟又有層次,幾正啊!總括來講,嗰間店嘅食物我會話,有嘢味動人心弦,又有嘢靜靜地哄醒你個鼻神,值得你去試吓,你話唔絕對會有驚喜。🍜🍰☕️