2020-03-04 55 瀏覽
每次講到食泰菜好多人都會諗起九龍城 我都唔例外 不過近排疫情未止 只可以去屋企就近嘅地方醫下肚 但我又真係好想食泰國菜 咁岩行過見到就入左去試 點知有驚喜 因為呢到除左泰菜仲有馬拉嘅叻沙前菜我叫左個拼盤開下胃 入面分別有炸雞翼、炸蝦餅、牛肉串、炸春捲同埋無骨鳳爪無骨鳳爪酸酸甜甜食落零舍醒神開胃炸雞翼裡面嘅雞油包裹係酥脆嘅外皮入面炸蝦餅餡料紮實食落十分彈牙 春卷唔駛講 你睇到幅相都知佢足料味道好就不在話下 更重要係食呢個拼盤仲可以做善事之後仲叫左個豬頸肉叻沙食 個叻沙湯濃而不膩 食落唔會好似岀面啲咁有過濃嘅奶味 而且一碗入面仲有粗麵同幼麵 食落口感相當豐富 再者個豬頸肉燒到岩岩好 外皮乾身之餘裡面嘅肉汁仲可以保留住~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~今餐一個人真係食得好多 仲食得好飽 可惜嘅係太夜去龍蝦賣哂 不過唔緊要下次再去食佢地嘅原隻龍蝦叻沙

無骨鳳爪酸酸甜甜食落零舍醒神開胃
炸雞翼裡面嘅雞油包裹係酥脆嘅外皮入面