2024-05-05 15 瀏覽
同朋友食完飯, 仍然以猶未盡,決定去大角咀人氣甜品店繼續我哋未完嘅說話😝 門外多人排隊,好彩我哋等咗10分鐘就可以入座。 我哋選咗爆谷芭菲杯, 荔枝玫瑰芭菲杯,朱古力窩夫格餅🧇配乳酪雪糕🍦和朱古力心太軟配乳酪雪糕。*爆谷芭菲杯🍧除咗乳酪雪糕和迷你甜筒外,當然有香脆爆谷,更有海鹽焦糖脆脆和粟米片, 淋上焦糖醬, 多重口感堆疊,令人不能停下來,一啖一啖繼續食👍*荔枝玫瑰芭菲杯🍧杯裏面有乳酪雪糕 和迷你甜筒外,仲有香甜嘅荔枝椰果和荔枝原粒, 仲有脆卜卜嘅粟米片, 口感豐富。最後淋上 香濃嘅荔枝玫瑰醬,美味可口。 由於乳酪雪糕甜甜酸酸,不會覺得甜膩。 不妨一試!*朱古力窩夫格餅配乳酪雪糕窩夫格仔餅散發出香濃嘅朱古力味, 外脆內軟, 配上酸甜乳酪雪糕和淋上桂花蜜糖, 香甜清新。心太軟和乳酪雪糕一齊食, 一熱一冷 冰火交融, 冇得挑剔,好好味😍*朱古力心太軟配乳酪雪糕心太軟系列,除咗最基本嘅朱古力外,仲有阿華田,開心果,紫薯味。 不過,朱古力控嘅我,當然揀返朱古力味心太軟。 熱辣辣嘅心太軟外脆內軟,切開朱古力醬好似瀑布慢慢流出,睇到都賞心樂事,朱古力味濃,入口即溶,甜度適中,唔會覺得甜膩,配埋酸甜

*爆谷芭菲杯🍧

*荔枝玫瑰芭菲杯🍧

*朱古力窩夫格餅配乳酪雪糕

*朱古力心太軟配乳酪雪糕
心太軟系列,除咗最基本嘅朱古力外,仲有阿華田,開心果,紫薯味。 不過,朱古力控嘅我,當然揀返朱古力味心太軟。 熱辣辣嘅心太軟外脆內軟,切開朱古力醬好似瀑布慢慢流出,睇到都賞心樂事,朱古力味濃,入口即溶,甜度適中,唔會覺得甜膩,配埋酸甜乳酪雪糕,冷暖交融,更滋味😌
朱古力窩夫夾餅配乳酪雪糕
爆谷、 荔枝玫瑰芭菲杯