Hello! 大家好!魚蛋姐又出動飲飲食食喇~ 今次嚟到荳子Beams,分店遍佈香港九龍新界,連鎖餐廳集團管理,相信間間都差唔多,無需要話特別去返邊間食。大埔分店特色係餐廳一邊全落地玻璃,邊食嘢邊睇到窗外天氣轉變。嚟到既時候,天陰有強風。講翻食物先,今次試一試磯燒飽魚白酒意粉,配搭上非常創新,至少人生第一次食。味蕾有衝擊,但再嚟既話我會簡返普通卡邦尼,卡邦尼一定食得出滿意味道。淨講意粉質地既話配乜都好,質素都維持到一咬即斷,有咬感唔會大冧身。跟餐配黑松露薯條,薯條即炸熱上。個黑松露汁無得頂,又香又濃係幸福既味道。漢堡跟既薯條都因為黑松露汁太好味,茄汁慘被打入冷宮。手撕豬仔骨漢堡都係新嘢,冒險試一試!冒險黎講味道可好味可無咁好味,存在一定風險。食過最後都係寧願食普通啡菇/牛漢堡。Well,出面橫風橫雨。餐廳內仿似溫室般,安穩用餐。介紹一下抹茶卷蛋。卷身唔乾身帶抹茶味,抹茶味忌廉跟卷身5:5比例擺入口,雙重口感,相映成趣。蛋糕配Latte,無得輸!關於Latte, 本人真係聽過有人排隊點一杯拿鐵咖啡,NA TIT都聽過。嘴角有向上既,原因係有新鮮感,少D人會咁叫啦。雨停了,外面地面上都蓋上
Hello! 大家好!魚蛋姐又出動飲飲食食喇~
磯燒飽魚白酒意粉

黑松露薯條

漢堡跟既薯條都因為黑松露汁太好味,茄汁慘被打入冷宮。
Well,出面橫風橫雨。餐廳內仿似溫室般,安穩用餐。
手撕豬仔骨漢堡

蛋糕配Latte,無得輸!
抹茶卷蛋

雨停了,外面地面上都蓋上一層水。闊步而去。
2021-10-07
黑松露薯條