我認為德美係紅磡黃埔區入邊最啱team lunch嘅地方,因為佢有lunch set,好多選擇,有熱食亦都有壽司類,而且價錢就中價啦,$5x-9x不等。一行八人佢安排咗我地坐個包箱,最好訂定位,如果Walk in有機會要等。我哋叫咗唔同款嘅set lunch,包括貴價啲有炸軟殼蟹彩虹飯嘅set,炙燒三文魚飯,角切魚生飯,滑蛋雞扒定食同壽喜燒燒牛肉煱。佢基本上全部Set都會配沙律,麵豉湯同茶碗蒸(呢個好好食啊!!!)仲有糯米磁~每哋有Share來食。首先炸軟殼蟹配沙律醬好食,如果再多d就食,刺身就唔錯啦,但呢個Set偏貴。至於炙燒三文魚飯,我覺得好好食,五六片厚厚的三文魚燒到啱啱好,仲有隻溫泉蛋撈飯,最正係佢啲飯唔係普通壽司飯,係有菇喺入面,即刻正好多。👍🏻推介👍🏻👍🏻👍🏻角切魚生飯就無咩特別,但好快Sold Out~丼飯嘅Size一啲都唔細啊!不過侍應態度麻麻,而且上菜有啲慢。佢有2間舖,主舖果邊會好啲感覺乾淨啲,左面個舖位多人會開埋,但有時入到位先開冷氣,有陣潮濕味一陣先散到~

炙燒三文魚飯
櫻花角切魚生飯