2019-11-17 635 瀏覽
早排係旺角食左Mini Friday,發現同層另一間餐廳叫日本野,你冇聽錯,餐廳名字直係叫日本野。我非常欣賞餐廳直接既一面,所以今日決定試一試日本野。餐廳最近做緊優惠,只要客人叫左set dinner D同H可以玩木桶大叔。第一把刀就贏既客人可以免費,第二把刀先贏都有五折。我同女友都係第八、九刀先贏,不過都有八折✌🏻 牛油果軟殼蟹卷好大份,軟殼蟹好脆口,牛油果有助中和油膩感,加埋沙律醬酸酸甜甜,非常滋味。芝士煎餃子表面勁多芝士,芝士完全融化,令餃子口感更豐富多汁。炭燒秋葵普通通通。炭燒牛舌串調味剛剛好,唔會遮蓋牛舌本身味道,肉質有韌勁。女朋友嘅dinner set係石燒吉列牛定食,肉味都算濃郁,充滿嚼勁,有少少油香。唯一要彈既係炸粉同肉容易散開。套餐亦配有溏心蛋,白飯同湯。至於我既dinner set就係和牛壽喜燒。不論油花既分布同紋路,和牛既賣相都非常吸引。自己鍾意較濃味既壽喜燒湯底,日本野既壽喜燒正正滿足到我呢一點。厚燒鰻魚玉子一共有三件,玉子燒口感比較厚實,失去滑嫩既口感,不過點埋黑松露醬就好好味。食左咁多埋單都係$750。我個人認為壽喜燒同卷物值得一試。

牛油果軟殼蟹卷

芝士煎餃子

炭燒秋葵普通通通。
炭燒秋葵

炭燒牛舌串調味剛剛好,唔會遮蓋牛舌本身味道,肉質有韌勁。
炭燒牛舌串

石燒吉列牛定食

和牛壽喜燒

厚燒鰻魚玉子

食左咁多埋單都係$750。我個人認為壽喜燒同卷物值得一試。
2019-11-07
  • 和牛壽喜燒