2019-11-09 217 瀏覽
今日細妹生日,佢話想食韓燒,所以就揀左呢間想試好耐既OPPA!一入餐廳燒肉味道好濃,抽煙就一般般啦,不過食得韓燒都預左大味。星期五夜晚黎講都唔算好多人,但座位吾算好多,都係訂位比較好。我地六個人都吾係好大食嘅人,所以都係單點算啦。叫左一個和牛拼盤($458),估計係3-4人份量,款式多,每款份量亦唔少,牛肉新鮮牛肉味濃,點少少鹽已經好香,油脂唔會話好多好油膩。食完個大拼盤唔夠喉,再叫左一個三國和牛拼盤($268),有澳洲、日本同美國三個地方嘅和牛,店員話每款有80克。美國嘅比較韌,日本嘅肉質比較嫩油脂最多,澳洲牛肉肉味最濃,無咁油,我地覺得澳洲嘅最正!另外仲叫左五花腩,豬大腸,魷魚,海鮮豆腐年糕湯,泡菜煎餅($68)同海鮮煎餅($88)。推介海鮮煎餅,足足六大塊,又厚又足料,都幾飽肚。下圖嘅泡菜煎餅好薄,無泡菜碎,得少少泡菜味,普通。值得一讚嘅係生菜非常鮮甜👍🏻,店員好樂意幫你換燒烤板,我地無燒到任何食物焦黑,款款都多汁好味!整體黎講,食物質素都唔錯,六個人(兩個細食嘅)都係一千六左右,價錢又唔貴。如果大食嘅叫放題應該更抵,絕對可以回頭再試!

和牛拼盤

三國和牛拼盤

下圖嘅泡菜煎餅好薄,無泡菜碎,得少少泡菜味,普通。

泡菜煎餅

和牛拼盤