2017-05-31 2998 瀏覽
發現咗一間可以喪燒海鮮嘅韓燒店,未見過一間韓燒店有咁多海鮮燒,仲要任食,叫幾多就俾足幾多,一啲都唔孤寒。今日主要狂攻四款海款,大蝦、帶子、扇貝、生蠔!!攻呀攻~~大蝦,大隻又彈牙,仲要冇黑頭,睇到啲蝦膏就知正帶子本身已加左少少調味,光滑、柔軟、有彈性,爽口又鮮甜,呢個係必食之選。加上燒得快,擺上去燒一燒,兩面都好快封煎好,外皮脆口。扇貝,都唔細,連殼燒都要燒幾耐下,係好食,但好考耐性。生蠔,好鮮甜,燒完都仲有好多蠔汁,要一淡飲埋佢先正,但都係要燒好耐。如果唔連殼燒,好快就熟,蠔汁盡失,所以要食好野都係花啲時間。喪燒~豬大腸係我嘅必食推介,如果係食豬大腸嘅朋友一定要試,厚度適中,好快就熟,最重要係燒完兩邊都好脆皮,好正好正阿珠媽靚湯,日日唔同。以為係頹湯,但今日係牛骨湯,好香濃牛骨味,飲左三碗。雜菜沙律,成塊面咁大碗,出乎意料。不過我自己一個人食晒,一邊食肉一邊食沙律,燒完成餐都唔覺飽飽滯滯。韓式炸雞,雞肉幾嫩滑,多肉汁。烤肥牛,刨得好薄,燒幾秒就食得爽~最後有甜品,食韓燒最好當然配返韓國甜品,唔係好想食本地頹頹雪糕囉食完野,講返個環境。一般韓燒店嘅裝修,枱數唔多,得十幾枱,要食就要預早
。今日主要狂攻四款海款,大蝦、帶子、扇貝、生蠔
!!攻呀攻~~

大蝦,大隻又彈牙,仲要冇黑頭,睇到啲蝦膏就知正

帶子

扇貝,都唔細,連殼燒都要燒幾耐下,係好食,但好考耐性。
連殼扇貝

生蠔,好鮮甜,燒完都仲有好多蠔汁,要一淡飲埋佢先正
生蠔
喪燒~

豬大腸

阿珠媽靚湯

韓式炸雞,雞肉幾嫩滑,多肉汁。
韓式炸雞
烤肥牛,刨得好薄,燒幾秒就食得
爽~
烤肥牛

食完野,講返個環境。一般韓燒店嘅裝修,枱數唔多,得十幾枱,要食就要預早訂位。

價錢中等,雪櫃飲品選擇少。

食物選擇亦唔係話超多

但勝在食物質素好,仲有正海鮮,完全俾足數,會再黎架
題外話/補充資料: 燒完啲食物,個表面經常會黏到一啲黑色碎,換完個燒烤板都冇用,希望餐廳改善吓啦~
2017-05-28
帶子