2020-09-07 25 瀏覽
大角咀喜歡裡米線環境設計簡約冇太特別既佈置特色,感覺平民化,呢度主打食米線同薯粉,有多款唔同既配料可以選擇,另外仲有小食,選擇都好多元化👍🏾✅酸辣薯粉配手打魚丸、豬頸肉、鮮蝦雲吞酸辣湯底我今次揀左bb辣,覺得湯底味道可以濃啲,但薯粉煙韌軟硬度適中,值得推介既鮮蝦雲吞,係老板自家製,蝦肉彈牙調味好,除左堂食仲可以買生既拎返屋企打邊爐😍豬頸肉用微辣既醬汁醃過,食落爽脆惹味✅沙嗲米線配老醬牛肉、菜肉餃、鹵水蛋對比酸辣湯底,呢個沙嗲湯底味道夠濃同惹味,米線幼滑,老醬牛肉係必試之選,牛肉薄切,吸哂所有鹵水醬汁夠哂入味👍🏾👍🏾菜肉餃同樣係自家製,餡料新鮮調味好😋✅滷水豆腐呢個豆腐個人好鐘意,做到外皮徵脆入面嫩滑,而且淋上老板秘製既滷水汁同少少辣粉,夠味而唔會乾😋🌟呢間米線睇落平平無奇,不過味道有啲少驚喜,值得推介既係老醬牛肉同自家製既鮮蝦雲吞同菜肉飯;老板仲特意整左啲配搭好既粉麵餐,有選擇困難症既話都唔洗驚,仲有好多小食既選擇,下次食米線又有多個選擇☺️
大角咀喜歡裡米線

✅酸辣薯粉配手打魚丸、豬頸肉、鮮蝦雲吞

✅沙嗲米線配老醬牛肉、菜肉餃、鹵水蛋

✅滷水豆腐

2020-09-05