2018-10-24 405 瀏覽
同朋友行MegaBox,喺9樓見到呢間好得意嘅壽司店,以快速列車為主題,見環境乾淨整齊,有得食又有得玩,就同朋友入嚟食咗一餐豐富嘅日本菜!呢度提供煎茶,唔係一般嘅抹茶🍵,但反而煎茶比沒茶清澈,加上有烘焙香氣,個人覺得更加適合襯托味道簡單自然嘅壽司食材。喺螢幕上瀏覽餐牌,見到呢一款壽司丼做緊大特價,幾乎係半價, $68就有咁多三文魚籽同海膽,真係好抵!海膽口感好creamy,入口已經食到嗰種獨特嘅甘香,再帶一點微鹹,將鮮味再提升,非常鮮甜。三文魚籽調味十分好,醬料份量適中,不會奪去三文魚籽本身的甘香和鮮味,壽司飯亦加入適量嘅醋,味道不會太酸,壽司飯一粒粒有口感,令成碗飯味道均勻,嗰種多種口味既和諧係一種享受💕🤤高速列車真係好高速咁將壽司送來😎👍🏽落單後大約等1分鐘就有得食。三文魚腩壽司真係好肥美🤤💕肉質好嫩滑,creamy!呢款壽司好食到我同朋友叫咗兩碟😂係海膽醬加魷魚條~冇想到兩者係咁夾omg,魷魚🦑咬碎左之後喺口中同海膽融合🤤叫咗四種嘢食之後就有一個抽獎機會,抽中左蟹柳手卷!好彩朋友肚餓,如果唔係我都係食落,食咗咁多壽司之後真係有啲飽😆為咗再次品嚐勁鮮甜嘅海膽,我哋幾飽都再叫多一件海

三文魚籽海膽迷你丼

三文魚腩壽司

三文魚腩壽司真係好肥美🤤💕肉質好嫩滑,creamy!
海膽魷魚軍艦

為咗再次品嚐勁鮮甜嘅海膽,我哋幾飽都再叫多一件海膽壽司😎🔥海膽真係重點
特色海膽

食晚飯點可以冇甜品,叫咗一球豆腐雪糕,$18一球唔貴喎,一入口,黃豆香味突出,真係好似食緊凍豆腐咁,好高質,嗰種豆乳嘅味道無法以其他雪糕取代💕💕
豆腐雪糕
三文魚籽海膽迷你丼