《川味雞烤魚大王 - 荃灣》天氣突然又轉番涼,真係好適合打邊爐🥰於是收工就約左個好姊妹去食飯啦,行過荃灣一間食雞煲烤魚既餐廳又幾吸引,所以就臨時轉場變左食烤魚😆既可以食魚,又可以食完再用個湯打邊爐,why not both 😌我地簡左$288既烤魽魚酸菜口味😋再另外散叫左個粟米餃同埋粗身既紅薯粉🤣原本仲想叫多少少野食架,但條魚太大條我地怕食唔曬所以就停左手😅💁🏻‍♀️原條烤魽魚 $288魚既size 比我想像中大條好多,三個人食都應該夠分😳重點係佢成條魚得一條大骨,怕呑魚骨既人叫呢款就最適合不過😉我地叫左唔辣既酸菜口味,酸菜咸咸酸酸的幾醒胃👍🏻魽魚既肉質帶魚香同算幾肥厚,食落啖啖肉,靠近骨位置既地方仲會有點魚脂添,如果鍾意食肥美魚肉既人會對呢條魚幾滿足😌我地食到咁上下就再落埋紅薯粉 $30,薯粉輕輕煮佢一兩分鐘後軟軟地就食得☺️吸左湯都幾好食架💁🏻‍♀️手包粟米餃 $58本身我地兩個都幾喜歡食餃子🥟食得多韮菜餃,都會想試下其他,見佢有粟米餃就一於試下😌餃子個皮係比較彈牙同有韌性,同樣吸湯力強勁😋粟米粒幾甜,每人有四件都算幾多呀,試下呢啲手工餃都不錯
《川味雞烤魚大王 - 荃灣》

💁🏻‍♀️原條烤魽魚 $288