2024-03-19 184 瀏覽
餐廳未開已經留意到呢間日本料理,等到餐廳開咗當然要嚟試試!可以隔住玻璃窗睇到廚師切魚生同整壽司,成個感覺都衛生企理,而餐廳有唔少拼盤同盛盒可供選擇,對選擇困難症嘅我非常友好🤓唔洗諗咁耐🤣▫️自選刺身盛盒 ($148)$148蚊有大拖、真鯛同甜蝦各兩片,刺身切得夠厚,更好咁保留魚生嘅鮮味,呢個價錢食到質素好嘅大拖真係冇得彈‼️▫️天婦羅盛 ($98)有三隻蝦同五款野菜,包括南瓜、茄子、冬菇、蕃薯同秋葵。外皮炸得金黃酥脆,入面就保持著嫩煮嘅口感,炸粉唔厚,食得返食材本身嘅鮮味,搭配蘿蔔蓉食落更加清爽,味道相互平衡,增添咗整體嘅層次感🤤▫️串燒拼盤 ($168)拼盤有牛肋肉、牛舌、豚五花肉、雞翼同雞腿肉,最推薦牛舌,厚切牛舌食落爽口彈牙,調味亦啱啱好🥳▫️明太子和風煎蛋卷 ($68)色澤金黃,蛋味濃郁,明太子夠鮮味亦唔會好鹹▫️燒魔鬼魚鰭叫咗燒魚乾嚟伴酒,魔鬼魚鰭燒到酥脆,點埋沙律醬更香口惹味,配酒簡直一流▫️粗磨果肉燒酎梳打本身唔諗住飲酒,但係見到餐廳有新品就一於試吓!我哋叫咗橙同青檸味,入面真係有果肉,果味香甜亦都飲到少少酒味🍶見到隔籬幾枱都食鍋物望落好吸引,下次嚟要再食😍

▫️自選刺身盛盒 ($148)

▫️天婦羅盛 ($98)

▫️串燒拼盤 ($168)

▫️明太子和風煎蛋卷 ($68)
色澤金黃,蛋味濃郁,明太子夠鮮味亦唔會好鹹

▫️燒魔鬼魚鰭

▫️粗磨果肉燒酎梳打

見到隔籬幾枱都食鍋物望落好吸引,下次嚟要再食😍
  • 自選刺身盛盒
  • 粗磨果肉燒酎梳打