2024-04-20 22 瀏覽
2024年4月8日 星期一終於放完復活節假,要重拾心情投入工作,所以全日都做到冇停手,一放工就決定對自己好啲,於是就去到大圍圍方嘅商場行吓街調節下喺商場3樓嘅Louder呢度,竟然發現裏面仲有一間咖啡店,真係完全估唔到餐廳雖然唔係好大,不過有落地大玻璃,所以有自然光滲透入去,可以一邊飲咖啡,一邊睇到出面嘅風景,感覺好chill餐廳分別提供咖啡餐牌同蛋糕餐牌,每款咖啡都寫咗咖啡同牛奶嘅比例,啱晒我呢一種初學咖啡嘅人士,一睇就睇得明,而蛋糕餐牌就剔咗是日提供嘅五款蛋糕,最後我要咗一杯latte同士多啤梨芝士蛋糕等咗幾分鐘,店員就已經整好latte,見到拉花拉得好靚,用嚟打卡一流,由於我要左oat milk,味道應該冇牛奶咁濃烈,但係飲落去仍然飲到奶味,十分幼滑,加上咖啡味幾香濃,整體味道好平衡至於件士多啤梨芝士蛋糕口感好細滑,每啖都食到士多啤梨既香甜,而且個蛋糕食完都唔覺好膩,配埋latte簡直係一流!!
2024年4月8日 星期一

2024-04-08