2019-07-18 1152 瀏覽
La Vache! 相信好多人對哩間餐廳都唔陌生,餐廳暫時有兩間分店,一間係📍Soho另一間係📍尖沙咀。今次我地試尖沙咀分店,6點幾去到唔多人。餐廳職員都係外籍人士,所以點餐用英文。講番食物先,牛扒價錢係一樣HK$318 per person,只係睇你揀幾多成熟。第一道菜係【 house salad🥗 】,酸酸地幾開胃。連平時唔鐘意食salad既👧🏻都食咗一半。主角【 Steak “La Vache” with special house sauce 】我地點咗一份medium rare🥩同一份medium🥩,牛扒會附上兩款醬料,一款係茄汁,另一款係mustard sauce溝啲類似mushroom sauce。後者味道超讚👍🏻👍🏻👍🏻小編係用哂佢黎點薯條🍟perfect!牛扒🥩好軟淋;medium個份明顯係口感更好,軟硬適中,牛有牛味。雖然哩句好似廢話,不過我哋真係食過啲牛扒係冇牛味。另外,哩塊牛扒油脂分布得唔錯,食落唔會太油膩,不過有牛油香。除咗有主角牛扒之外,【 French Fries 】🍟係無限refill,佢係幼身版。薯條上面有好輕微嘅芝士粉調味,所以就咁食點任何醬料都已經

除咗有主角牛扒之外,【 French Fries 】🍟係無限refill,佢係幼身版。薯條上面有好輕微嘅芝士粉調味,所以就咁食點任何醬料都已經夠味。相比起塊牛扒,我就覺得啲薯條冇咁出色,因為小編食過一間比哩間出色,小編遲啲會介紹埋。

當你食哂主角,佢地就會推個dessert trolley黎睇下大家需唔需要,6-8款左右,我地揀咗【 Raspberry Macaron $118 】,其實係👧🏻貪佢夠靚。味道方面raspberry食得出幾新鮮,成個甜品都唔會太甜,如果你覺得太酸嘅話,可以食埋啲忌廉中和下👍🏻

🥚叫咗一杯【 Mousse Le Pomme $208 】,👧🏻叫咗【 Kir Des Alpine $208 】
Salad
Raspberry Macaron