2020-09-08 1968 瀏覽
去咗大埔返工幾個月,日日未行到勝記門口都已經聞到好香的滷水味🤤,又見佢日日都大排長龍,已經心思思諗住買返屋企加餸。拖拖下,終於星期四的起心肝去排隊,排咗半個鐘終於買到。買咗鹵水鵝上莊同小食,懷住期待的心情拎返屋企同家人分享。返到屋企,大家都諗呢間咁多人排隊都要買,實好食啦!!點知一食,大家都面有難色……點解啲鵝肉銋癟癟嘅😨😨??一啲都唔似鵝肉果種又爽又滑嘅口感……仲要唔係好夠鮮味,得個咸字😨😨……但係我的確日日見佢大排長龍喎?唔通係我咁唔好彩,佢果日失手🤔??嗰日食完佢啲鹵水鵝,因為好唔滿足,呢兩日都心思思想再食鹵水鵝。其實勝記附近都有好幾間賣鹵水鵝嘅舖頭,到底我係試下其他舖頭定係畀多次機會佢好?🤨