2021-05-27 1573 瀏覽
😋[[𝙅𝙤𝙮𝙛𝙪𝙡 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚]]成班朋友食完飯又唔想咁早閃,又諗唔到食邊間糖水,我通常都會提議Joyful。因為總有一款岩你口味,又唔會有投訴😂不過最辛苦就係要喺門外面排隊等位💦呢間小店連續幾年都拎咗「米芝蓮街頭小食推介」🏆。不過我當然唔係因為個頭銜而去食啦,係個甜品真係幾有質素,而且份量數多,滿足感爆燈😋📍芒果拿破崙 $64係店內既招牌甜品之一,而我第一樣都係介紹佢就知道係我心水甜品之一🥰前前後後我都應該叫過4-5次🙈講真睇相都知道好大份,店員拎上黎都特別小心。拿破崙餅底空氣感十足,應該係叫完之後先直接唧吉士上去,所以保持餅底非常鬆脆,唔會淋左。成個甜品甜度適中,芒果份量又多👍🏻以我個人就推介配菠蘿雪糕會好食過芒果雪糕,菠蘿雪糕味道非常清新⋯⋯可惜我今次食果陣佢比錯咗我,佢都係跟返芒果雪糕我😩😩不過算啦...我都係冇出聲,因為食唔落兩球雪糕,唔想浪費😅📍紫薯香芋芭菲 $64一直我都好鍾意食芋頭味、蕃薯味同栗子味既甜品,呢個正正就結合兩者一齊,當然可以成為我心目中其中一個至愛🥰一層層嘅芋頭雪糕再配紫薯蓉,佢地真係好夾,係d 白cream多咗少少,感覺有少少膩。📍朱古力
😋
[[𝙅𝙤𝙮𝙛𝙪𝙡 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚]]

📍芒果拿破崙 $64
講真睇相都知道好大份,店員拎上黎都特別小心。
芒果拿破崙

📍紫薯香芋芭菲 $64
紫薯香芋芭菲

📍朱古力/綠茶/紫薯心太軟 $62-$66
三隻口味都試過,三隻都好夠味,即係朱古力有朱古力味、綠茶有綠茶味、紫薯有紫薯味🤣🤣🤣熱辣辣,流心度十足👍🏻
朱古力心太軟

📍Mr Black奶凍 $52
本身我就唔係好鍾意食奶凍,因為有太多其他選擇,不過間中都會見到d朋友encore呢一款,我諗都應該幾正🤣🤣最搞笑係佢隻豬仔造型會唔同樣🤣🤣
Mr Black奶凍

至於其他甜品都有試過,綿綿冰就做得好夠味,窩夫就新鮮做,不過唔算特別有驚喜。

$64 (宵夜)
芒果拿破崙
紫薯香芋芭菲