2024-02-24 256 瀏覽
尖沙咀K11 牧羊少年今日放假,lunch去咗平時好多人排隊嘅K11牧羊少年。呢間餐廳食物水準一向好穩定,唔會令人失望。我哋大概12點15分就去到餐廳,所以唔洗等位侍應就安排咗我哋入座。點咗兩份午餐套餐,分別係龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉配檸檬茶,同埋黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉配凍朱古力牛奶咖啡。餐湯係蘑菇湯。碗湯有濃郁嘅蘑菇香味,我諗係落咗忌廉嘅緣故,口感非常順滑。好快就上咗主菜龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉。鳳尾蝦的鮮嫩彈牙與龍蝦汁嘅濃郁相輔相成,每一口都充滿了豐富嘅海鮮味道。意大利粉煮得啱啱好,帶住微微嘅嚼勁,完美吸收咗龍蝦汁嘅美味。另一道菜係黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉。呢道菜嘅特色係雞肉嘅鮮嫩同苦瓜嘅清爽形成了有趣嘅對比,而黃金鹹蛋嘅鹹香則增添咗整道菜嘅層次感。意大利粉煮得恰到好處,與忌廉嘅滑順口感相得益彰。至於朱古力牛奶咖啡,佢嘅冰涼口感同濃郁嘅可可香氣都非常出色。如果你想食一餐有質素嘅西餐做lunch,我極力推介你去牧羊少年!值得一讚係侍應嘅服務態度非常好,有禮貌之餘仲好快手。呢間餐廳絕對值得一試呀!
尖沙咀K11 牧羊少年

2024-02-23