是日我同男朋友拍拖3週年,去打邊爐食餐好慶祝,openrice search呢間喜鍋大比數好評,一於就去try try。蟹籽墨魚油炸鬼一粒星都唔想俾ge系列,店員非常推介,所以叫碟泥食,伏到喊!油炸鬼係唔熱架,成舊野放入口好韌好難咬,如果唔點個配醬真係冇乜味!招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋裡面的確係有花膠同大量的鯊魚骨,但奇怪在個湯味道好淡,好似普通清湯咁,我同男朋友都覺得好失望!而且飲完仲好口渴,懷疑係米加左味精?!跟湯底送左個口香泡飯,即係炸飯粒,香口但食完好痴牙。蟶子皇真係好大隻蟶子,啖啖肉,夠鮮甜,對得起價錢。至於鮑魚就比較遜色,入口煙韌但就冇咩鮮味。脆鯇片還可以,但就唔夠爽脆,喜歡吃脆鯇片的人就會明白。黃沙大蜆蜆肉鮮甜,沒有吃到沙,洗得都乾淨。秘製芝士墨魚丸先講粒墨魚丸,真係冇咩味!裡面只係加了一粒芝士粒,初頭仲以為係流心果d,又一失望。皇帝菜以價錢泥講,份糧正常。總括來講,喜鍋ge海鮮食得出係新鮮,但其他食物真係卻之不恭了。
是日我同男朋友拍拖3週年,去打邊爐食餐好慶祝

蟹籽墨魚油炸鬼
一粒星都唔想俾ge系列
,如果唔點個配醬真係冇乜味!
蟹籽墨魚油炸鬼
招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋
!而且飲完仲好口渴,懷疑係米加左味精?!
招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋

跟湯底送左個口香泡飯,即係炸飯粒,香口但食完好痴牙。
蟶子皇
真係好大隻蟶子,啖啖肉,夠鮮甜,對得起價錢
。至於鮑魚就比較遜色,入口煙韌但就冇咩鮮味

脆鯇片
還可以,但就唔夠爽脆,喜歡吃脆鯇片的人就會明白。
脆鯇片
黃沙大蜆
蜆肉鮮甜,沒有吃到沙,洗得都乾淨。
秘製芝士墨魚丸
先講粒墨魚丸,真係冇咩味
!裡面只係加了一粒芝士粒,初頭仲以為係流心果d
,又一失望。
秘製芝士墨魚丸
皇帝菜
以價錢泥講,份糧正常。
皇帝菜

2019-08-06
$380.5 (晚餐)
紀念日