2020-04-22 604 瀏覽
打算帶天廚去試新嘢~beans,來到要排隊等位,坐位又窄,所以去隔離此處。我們少揀套餐,因為驚食得飽,揀2款餸都差不多兩百,阿姐話食套餐抵,包茶包加一,所以叫$198,2人套餐。扁肉湯,有紫菜蒜蓉,紫菜香(標榜每年首次採摘,營養價值高),湯鹹微酸, 内有幾粒餃十足似魚皮餃,皮晶瑩煙韌,原來用肉打出來,估你唔到。豬蹄啫喱,细細粒,口感似肴肉,無肴肉肉香酒香,豬蹄腍,但都有嘲口。興化炒米粉,即炒雜錦,粉質像台湾新竹米粉,爽口但無質感.,好幼,放上一小撮紫菜,香芹、大蝦、蜆肉、豆腐乾、燒肉粒, 炸香嘅蒜蓉,小棠菜碎,娃娃菜碎, 有咁多料,不用下盬。金湯時疏~蒜子莧菜苗,金湯蛋黃煮,不見蛋黄,不咸,無渣,軟腍,甜。軟煎黃花魚,豉油糖豆粉芡汁,無豉油味,魚不新鮮,天㕑時常在街市買回來多數新鮮,干煎或薑葱踫,比佢好味好多,隨着我就整色整水,加香草,令晒雪櫃醬汁出來點。蓮子雪耳紅棗糖水,正,清甜,潤肺。如果餐廳張貼莆田照片,更加貼切蒲田。

興化炒米粉

蓮子雪耳紅棗糖水,正,清甜,潤肺。

如果餐廳張貼莆田照片,更加貼切蒲田。
豬蹄粒
興化炒米粉