2022-04-20 66 瀏覽
沿住中環soho條扶手電梯一直上,終於到伊利近街啦,呢度旺中帶靜,咖啡店食物以澳洲風為主,皆因其中一位店主曾於澳洲居住Crispy Gee賣相好靚呀,用上食用花作點綴,又睇得又食得,香炸雞扒炸得又脆又juicy,酸種麵包配水波蛋同牛油果味道好夾,最出色係佢個自家製蛋黃醬,甜甜辣辣,好好味Croissant French牛角包窩夫好酥脆,配以自家製藍莓糖漬,仲有藍莓、士多啤梨,成個食起黎味道唔太甜,仲帶有少少果酸Dirty奶同咖啡既分層明顯,咖啡味香濃,飲到尾唔會都唔會變左飲奶水咁Latte奶泡打得幾綿滑,但拉花有點散,應該同朋友個特別request有關, 佢要d奶熱d, 我知道奶溫度過高絕對會影響整杯既口感同味道,亦都影響拉花,不過朋友喜歡就好了☺️全店以奶黃色佢主調,柔和又舒服,放lunch過去放鬆下,真係非常不錯既一小時

Croissant French

Dirty