2016-02-06 713 瀏覽
好耐以前食過銅鑼灣嘅hesheeat,當時已經覺得相當不錯。 今日經過旺角,見到新出左好多咸點,而且好想再試吓佢嘅甜品,所以就揀咗呢度食晚餐。 旺角分店有分上下層,我們被安排坐上層,亦較為寧靜,因為時間尚早,店內客人不多,唔使排隊。 新出左ribs同意大利飯,決定一試。 朱古力曲奇咖啡沙冰 $38整得好精緻既一杯飲品,聞落去雖然唔覺得濃,入口卻感受到香濃既咖啡味。另外,雖然係沙冰,但係沙既感覺唔會太重,都仲有少少滑口。 菠蘿乳酪沙冰 $38入口乳酪味道較出,有淡淡既菠蘿味,沙冰比較挺身,等佢溶咗之後先飲會較容易,入口沙冰打得夠碎,酸酸甜甜幾解渴。 炸雞翼韓式辛辣醬 $49雞翼味香,未食已經比佢香味吸引住。而且雞翼熱辣辣,食既時候仲見到有煙出,雞翼入口脆卜卜,辣粉佈滿雞翼,但佢既辣味係辣香大於辣味,相信好多人都可以食到,另外配有韓式柚子醬,隨個人口味配搭食用。 加拿大海膽意大利飯 $148意大利飯,比一般意大利飯更多汁更濕,不過佢個汁夠清甜,味道都幾討好,飯粒亦大粒結實。 食起飯既時候仲見到好多絲絲既蟹肉,同埋飯唔會話煮得太硬。至於海膽,都幾大件,

新出左ribs同意大利飯,決定一試。
朱古力曲奇咖啡沙冰
朱古力曲奇咖啡沙冰 $38

菠蘿乳酪沙冰
菠蘿乳酪沙冰 $38

炸雞翼韓式辛辣醬
炸雞翼韓式辛辣醬 $49

加拿大海膽意大利飯
加拿大海膽意大利飯 $148

食起飯既時候仲見到好多絲絲既蟹肉,同埋飯唔會話煮得太硬。至於海膽,都幾大件,新鮮而且冇腥味。
燒豬肋排
燒豬肋排 $88

一般既ribs係骨多過肉,但呢度反而肉多過骨,非常驚喜,燒汁除左淋上面之外,仲另配有一碟比客人自己點,ribs肉質結實有肉感,燒汁亦好惹味,咸度適中,旁邊的伴碟沙律菜好新鮮,可中和ribs的油膩感。
朱古力窩夫
朱古力窩夫 $55

甜品果然沒有令人失望,窩夫非常脆,做到外脆內軟,而且朱古力味濃郁。
配上朱古力雪糕,一冷一熱在口中溶化,非常滿足。

**新promotion: 18:00-20:00 叫任何咸點送甜品/飲品

叫雞翼都有甜品送,非常抵食。
朱古力曲奇咖啡沙冰
菠蘿乳酪沙冰