1. 預約想book19:30必需要whatsapp,佢响OP平台獨獨skip咗呢個時段, 事實又明明有位。2. 環境裝修不錯,但高腳櫈並不舒適,當日所坐的位置無得置物。枱有點細,趕快吃完收走才可上下一道菜。餐廳附近僅此商場,地點不算就腳。3. 服務個別店員極具個性,對話不喜正面面向人;明明聽到你,又好似聽唔到你講嘢咁。然後語氣比較倔,服務不算好。(英語店員服務較佳)4. 食物4.1 唯一推薦 蟹肉奄列($168)網評話蛋皮太乾,我覺得可以接受,蟹肉餡料豐富,配合是拉差醬,相當惹味。作為前菜,兩個人分,份量剛剛好。4.2 肉碎生菜包($118)唔係好食得出酸辣口味,配的生菜量極少,有薄荷葉和九層塔之類的Herbs。但Herbs不太乾淨,面頭食落有層嘢,不肯定有冇洗過。肉碎較腍,洋葱帶甜,整體咬口、香口略嫌不足。(如果佢Herbs係炒埋落去應該好好多)朋友負評,我覺得合格。4.3 冬蔭功($78 x 2)一嗌必需叫兩碗起,朋友唔太愛都變相迫住嗌,user-unfriendly。而一碗要$78細碗,性價比低。用料:量ok、質唔ok,蝦冇記錯有3隻細size,但不太新鮮。煲出黎不過不失,不夠
1. 預約

2. 環境
餐廳附近僅此商場,地點不算就腳。

3. 服務

4. 食物
4.1 唯一推薦 蟹肉奄列($168)

4.2 肉碎生菜包($118)

唔係好食得出酸辣口味,
配的生菜量極少,有薄荷葉和九層塔之類的Herbs。
但Herbs不太乾淨,面頭食落有層嘢,不肯定有冇洗過。
肉碎較腍,洋葱帶甜,整體咬口、香口略嫌不足。
(如果佢Herbs係炒埋落去應該好好多)
朋友負評,我覺得合格。

4.3 冬蔭功($78 x 2)

而一碗要$78細碗,性價比低。
煲出黎不過不失,不夠濃厚。

4.4 泰北咖哩金麵($128),多人熱門推介

一半炸脆一半淋汁,淋汁那一半口感似伊麵,但又不算太好食,
咖喱汁同個麵不算太夾,雞扒又有點乾。個驚艷位响邊?
純粹係本地較少見有此菜式選擇。

總結
本身喜愛食泰菜,以其他店為benchmark的話,此店食物水平僅為中等。
尤其是一些需要真功夫的基本款就即時見新章,比如泰菜靈魂冬蔭功。
打卡一試是可以的,推薦人地山長水遠特登去食就大可不必。
2024-04-24