2018-12-14 2284 瀏覽
很喜歡咖啡,但又不太喜歡連鎖式嘅coffee shop。所以特別喜歡留意四周的咖啡小店。總覺得在小店內飲的咖啡係特的有味道的!今次我發現了一間位於灣仔的一間coffee shop。coffee shop對我來說,最重要當然係咖啡本身。食物同環境係第二重要。而我覺得呢間coffee shop嘅咖啡和食物也十分的出色!環境就比較迫。因枱和枱之間嘅距離太近。但我竟然可以坐到我認為全店最好的一個角落。坐了入去,直頭係自成一角。正呢。我叫左我combo set。有一杯espresso + 一杯regular cappuccino。雖然平時只飲black coffee 的我,但去到d吸引嘅coffee shop,就會要飲返杯有拉花的咖啡先得。所以combo set係好好的選擇!這裡的咖啡不錯呢。食物也十分的高質。我叫了一個 eggs benedict classic (prosciutto ham)。淨看外表已十分的吸引!半熟蛋加ham一起食,真係超good!下次一定會再來的!

下次一定會再來的!

2018-12-08