餐廳: 鐵板燒海賀
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-06-28 1954 瀏覽
朋友生日,一行四人係星期日食lunch,有位朋友想食鐵板燒,最後book咗尖沙咀呢間鐵板燒海賀,十分期待,好耐沒有食鐵板燒。夏天天氣實在太熱啊,所以我哋沒有揀選鐵板燒枱而是着一坐四人枱。餐廳喺The One 19樓,坐喺窗邊位,天氣晴朗☀️,望出窗外好靚嘅維港景色。四人叫咗兩個商務套餐,食物份量非常足夠,味道比預期中好味。前菜沙律和燉蛋,跟住係香煎鵝肝,我觀戰的外脆內軟,配上黑醋醬和特制醬汁,去除鵝肝的油膩,非常開胃,然後係鐵樣燒龍蝦,再淋上濃郁龍蝦汁,肉質鮮甜彈牙,好juicy, 亦好多蝦膏。再來另一主菜是A4和牛,切粒上碟,配上香脆子蒜片,岩鹽,黑胡椒粒,mustard 同洋蔥絲,和牛油脂十分香,亦係外層脆皮,咬落油脂充滿口腔。最後再配上鐵板炒飯和炒雜菜,雖然已經好飽,但佢被炒飯香氣吸引,最後亦KO掉。甜品係牛奶布甸,牛奶味濃郁香滑。今日對於餐廳的食物非常滿意,唯一不滿嘅係侍應嘅服務態度,事緣我哋坐的位置可能太近玻璃窗邊,成個用餐過程都十分炎熱,一直汗流浹背,同該位侍應反映, 佢亦沒有想辦法,最後我哋要求佢換枱,她竟推搪我們,只說該張台有其他客人,結果我地食完仍未見客人縱影。雖然侍應
布甸,牛奶味濃郁香滑。
今日對於餐廳的食物非常滿意,唯一不滿嘅係侍應嘅服務態度,事緣我哋坐的位置可能太近玻璃窗邊,成個用餐過程都十分炎熱,一直汗流浹背,同該位侍應反映, 佢亦沒有想辦法,最後我哋要求佢換枱,她竟推搪我們,只說該張台有其他客人,結果我地食完仍未見客人縱影。雖然侍應有帶口罩,友人亦感受到佢非常不友善且有面色。後來實在忍受唔到,熱到停曬手食唔落,於是找另一位男侍應,相反該侍應則想辦法安排風扇俾我地,態度亦好好。