Husoncci

Husoncci

我是 Husoncci
訊息
正顯示第 110 篇(共 168 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
SEP 22

熊仔奶茶🐻好靚呀⋯⋯隻熊仔都係奶茶冰出嚟,奶茶味好香濃好飲。 特色奶皇流沙包:好得意有公仔樣🐻‍❄️,搣開d奶皇流晒出黎😍超正。 蟹籽龍皇燒賣:啖啖豬肉仲有隻蝦,蟹籽都唔小,大大粒好足料。 黃金鮮蝦餃:大大隻蝦🦐,仲有金泊係面🤩 高橋蘿蔔糕:炸到外脆內軟好好味,細細件方便食。 老乾媽燒賣:燒賣上面放左少少豆豉少少辣,感覺很創新,川味點心🌶 春風得意腸粉:裏面其實係春卷,咬落好脆口呀….腸粉皮又滑。
MAY 22

提拉米蘇梳乎厘🥞提拉米蘇手指餅一層一層賣相靚之餘唔太甜好好味,梳乎厘厚厚的好鬆軟,蛋味好香,有成三大件,好滿足。 牛油果蟹肉牛角包🥐牛角包好脆,蟹肉加埋牛油果🥑好清新好夾,有隻蛋就好飽肚喇。 焦糖布甸燒🍮一層焦糖、一層布甸、一層蛋糕,三層口感,好好味嘅蛋糕👍🏻 春日花華咖啡☕️阿華田加咖啡,我覺得阿華田味比較重,杯面鋪滿阿華田碎又有食用花好靚😍 士多啤梨梳打🍹清清地有士多啤梨味,梳打本身就清新。
MAY 22

喜歡食辣嘅我,今日嚟到川味雞烤魚大王(大圍隆亨分店), 果然沒有令我 失望。 招牌口水雞 多款小食選了招牌口水雞, 其惹味醬料辣香紅油,配上嫩滑雞肉和爽口青瓜, 一絕配搭, 十分好吃。 重慶麻辣烤原條魽魚(BB辣) 先選了湯底, 餐廳把原條金魽魚炸熟, 令魚肉更鮮嫩更香甜, 魽魚少骨, 啖啖魚肉, 食落很滿足, 窩內已配上酸菜, 大豆芽, 蘿蔔, 薯仔, 娃娃菜, 很好嘅配搭。 由於湯底麻辣香十足, 配上竹笙和幼薯粉, 幼薯粉彈牙煙韌, 索曬湯料, 我真係食唔停口, 好值得一試。
MAY 22

牛舌三吃🥩牛舌切到薄薄一片,有加蔥花食,有加檸檬汁食,燒一燒已經食得。 濟州活鰻魚🥢鰻魚最緊要燒到個邊脆卜卜,加上鰻魚汁正到呢….. 柞木甕漬牛肋骨🥩牛肋骨長長的,要剪開先燒到,醬汁醃好咗燒出黎特別好味😋 柞木雞肉拼盤🍗有三種唔同款嘅雞肉,有三種口感,燒到雞皮脆脆地又嫩滑,正架呢….. 韓牛生牛肉石鍋飯🍚生牛肉加生雞蛋🥚撈飯堅好味,仲有飯焦個下先正到爆。 菠蘿梳打🥤同柚子檸檬梳打🥤好飲又解渴👍🏻👍🏻👍🏻
MAY 22

濟州柑橘炸雞(半份)有骨🍗鍾意食有骨炸雞,因為有雞翼同雞髀😬柑橘味酸酸甜甜好醒胃,配埋年糕、薯條滿足晒三個願望。 泡菜燉五花肉蛋包飯🍛泡菜包住件五花肉,有菜有肉,五花肉一層層口感好好👍🏻,滑蛋超正配埋炒過嘅飯冇得頂。 傳統紫菜包飯🍙韓式卷卷真係好好好食,一啖一口食唔停口。 水果忌廉三文治🥪水果大大粒加左忌廉夾麵包另一番風味。 士多啤梨提拉米蘇🍓因為士多啤梨配左芝士,個味變得清新左。 濟州柑橘乳酪🥤好似飲緊個橙嘅感覺😂 熱情金菠蘿沙冰🥤完全好似飲緊成個菠蘿咁,啖啖...
APR 22

紅燒牛肉湯麵🍜牛肉炆得又林又入味,切到厚厚的一咬就差唔多溶化,牛筋真係好食,咬落口勁多膠原嘅感覺,湯底又濃又香,麵條粗粗的吸晒d湯.正👍🏻配埋滷肉青菜🥬同三小碟,完美。 起司肉鬆蛋餅🫔蛋餅皮整得好軟熟,滿滿肉鬆好好味架呢…… 黃金脆炸單骨雞翼🦴鹹蛋黃醬真係冇得輸,加埋單骨雞翼個下先方便,真係無敵😂 特選水果玫瑰花茶🍹水果茶清甜得黎又香,熱天飲真係一流👍🏻 水蜜桃果粒愛玉🍹賣相靚到呢….水蜜桃甜甜地好好飲,加左愛玉好有台灣嘅感覺。 混一式綜合手工芋圓🥣非常之豐富有...
APR 22

虎視眈眈燒肉套餐: 醬油大王豬扒🍴大大塊長長的,厚薄適中、肥瘦均勻,醃左嘅豬扒燒完特別香特別好味😋最得意有塊用薯仔做嘅豬🐷圖案好搞笑🤣燒完好正。 醬油五花肉🍴細細件,燒完小小燶邊仲好味。牛小排🍴雪花非常均勻燒完入口即溶👍🏻梨汁雞肉🍴梨汁醃肉特別正,今次醃雞肉燒完仲好嫩滑👍🏻大啡菇🍴菇燒完都唔覺得好乾身👍🏻芝士生蠔🦪用左錫紙兜裝住放上爐到燒,生蠔吸晒芝士好正。 飲品點左菠蘿梳打🍹柚子檸檬梳打🍹配埋韓燒飲,真係又正又爽。
APR 22

芝士排骨鍋🥘芝士芝士😍最鐘意拉絲,排骨加芝士簡直絕配,芝士又多又好味😋排骨肉又多又林,鍋邊仲豐富有炸雞腿肉、紫菜粉絲卷、紫菜飯、粟米芝士、韓式餃子,食完大大滿足。 原隻炸雞🍗可以選取兩種味道。 濟州柑橘🍊酸酸甜甜特別醒胃,雞皮炸得好脆,有骨嘅炸雞特別好味😋 洋蔥芝士🧅調味料好香好正加左落炸雞真係食唔停口。 韓國街頭小食魚糕串🍢好有韓國風味好彈牙👍🏻 飲品點左兩罐韓國檸七,韓國菜真係正👍🏻
APR 22

神匠蕃茄蝦湯沾麵🍜鐘意食沾麵嘅原因,因為佢係濃濃嘅湯同拉麵係分開盛裝,佢地嘅蕃茄湯加左櫻花蝦又濃又好味,將拉麵點黎食超正,最特別有塊法包配羅勒醬,好味呀⋯⋯ 花咲蟹湯拉麵🍜碗麵超多蟹肉濃底又濃,慢煮叉燒又大塊又林身,溏心蛋配拉麵是常識吧⋯⋯麵質軟硬適中口感好好👍🏻 炸日式餃子🥟通常食拉麵都會叫埋小食,餃子是其中一款,佢地炸到皮脆脆地,香口又好食😋 飲品叫左兩罐汽水🥤雪碧同忌廉,有汽嘅野特別好飲。
MAR 22

提拉米蘇梳乎厘班㦸🥞爆漿呀📣滿滿嘅提拉米蘇醬多到流出黎,兩大件軟綿綿班㦸,咬落去即係溶左,好正呀…. 香煎澳洲穀飼安格斯8安士配阿根廷青醬(生銅)🥩大大塊牛肉,原來夾埋蛋一齊好好食😋薯蓉底有埋蔬菜好好味。 蒜香欖菜鮮蝦意大利粉🍝蒜香炒嘅意粉好香,炒得好乾身,大大隻蝦又爽口,好正。 兩杯飲品都好靚好靚,叫左Strawberry Avocado Smoothie,Papaya Mango Smoothie,果味好濃飲落好清新,好好好飲。
Top