2020-02-10 475 瀏覽
始終係happy Friday梗係要搵地方relax下,原本諗住去睇戲,去到戲院又唔係好想睇,咁不如同朋友仔搭幾個站巴士去九龍城搵食,因為係疫情期間早收嘅關係,所以去到九龍城只係6:00 ,食飯又太早,就去咗happy hour飲咗兩杯🍻飲到醉醉地,行行吓就見到依間台式爐端燒叫等等hea咁打耳🤪走入去試試佢實力🍡依段期間食肆都唔會太多人,入到去靚女經理帶我地坐低,我二話不說就點咗個牛肉拼盤🐄同埋海鮮拼盤🦐海鮮拼盤賣相已經好殺食,海鮮睇落已經夠新鮮😍牛肉拼盤,有四款牛,啱晒我依啲食肉獸🐄我都係第一次玩光波爐,轉轉下又唔使落油,感覺安全又衛生👍🏻👍🏻我係鮑魚愛好者,第一件梗係食咗鮑魚先啦,鮮甜大牙美味😋大大隻扇貝,燒到啱啱熟,鮮甜多汁🥰海虎蝦,真係好大隻,蝦肉爽脆🦐錫紙包海帶蜆,一開始已經擺上去燒,落多啲牛油蒜蓉落去,食到最尾就燒到啱啱好,蒜蓉加上海水味,不得了😱牛肉非常新鮮,加上醬汁,就係差咗碗白飯🤤原本都冇諗住飲啤酒,靚女經理話食燒肉點可以唔飲啤酒,所以就要咗支藍妹,佢仲親手倒俾我添🤪台式風格,啱晒我依啲文青🥰都唔算貴,食到飽飽🤓
海鮮拼盤

海鮮拼盤賣相已經好殺食,海鮮睇落已經夠新鮮😍

牛肉拼盤

牛肉拼盤,有四款牛,啱晒我依啲食肉獸🐄

鮑魚

我係鮑魚愛好者,第一件梗係食咗鮑魚先啦,鮮甜大牙美味😋

扇貝

大大隻扇貝,燒到啱啱熟,鮮甜多汁🥰

海虎蝦

海虎蝦,真係好大隻,蝦肉爽脆🦐

大海蜆

牛肉

牛肉非常新鮮,加上醬汁,就係差咗碗白飯🤤

藍妹啤酒

台式風格,啱晒我依啲文青🥰

都唔算貴,食到飽飽🤓
2020-02-07
海鮮拼盤