2022-07-27 28 瀏覽
放學又同朋友和牛屋食和牛,我地成日話好飽好飽跟住又繼續食,笑料。Special tasting menu$888一人(最少2人)Menu有好多嘢食,選擇都好多。但因為我地諗唔到食乜好,所以都係叫咗套餐。Wagyu Salad和牛沙律新鮮蔬菜加上酸酸地嘅汁夠開胃,仲有櫻花蝦添!和牛輕輕烤過,好濃味。Wagyu Shiso Tempura和牛紫蘇天婦羅外表精緻,仲有紫蘇花同紫蘇葉減低油膩感。炸粉好薄,炸完都可以鎖住肉汁。Wagyu Foiegras Sando和牛鵝肝三文治個三文治有好香嘅牛油香味,鵝肝都好肥美軟滑;吉列和牛又香,外脆內軟。食完仲有蕃茄仔解膩。仲有金箔好精緻。Meat Platter和牛拼盤一開始店員幫手燒薄燒和牛,超大塊!一燒就熟,油脂分布平均。點蛋汁食更香滑惹味,仲可以加上香蒜同埋大蔥。之後有拼盤俾我哋自己燒,分別係:牛舌,西冷,牛肩胛,牛三角。牛舌好爽口彈牙、另外三款就好肥美,入口即溶。有岩鹽燒汁同埋燒汁可以點,店員都好有耐性解釋。Wagyu Japanese Style Clay Pot Rice和牛櫻花蝦舞茸釜飯一打開就充滿菇嘅香味,底部仲有啲飯焦。頂部牛肉嘅份量

Special tasting menu
$888一人(最少2人)

Wagyu Salad

和牛鵝肝三文治

Meat Platter
和牛拼盤

和牛櫻花蝦舞茸釜飯
一打開就充滿菇嘅香味,底部仲有啲飯焦。頂部牛肉嘅份量都唔少,加埋蒜片好入味。

Miso Soup
麵豉湯
配料多又暖,有豆卜。

Daily Dessert
甜品
又有蜜瓜又有雪糕,我都食咗抹茶同埋芝麻味嘅雪糕,滿足!