餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

都明中環地區野食係偏貴,但呢間野真係無性價比可言,而且份量偏少,已經係加左小食,分別加左蒸蛋同鐘水餃 ,但食完完全唔飽,因為佢個面真係好細份,不過可能正宗小面真係咁細份 ,加面就要$10蚊,味道正正常常,但對比個價錢,5百幾個like真係overrated ,可能期望越大,失望越大。要左兩個套餐,分別係:豌雜面 + 羅漢果冬瓜茶 + 鐘水餃 (另加$32)燒白面 + 酸梅湯 + 蒸蛋 (另加$18) +冰粉豌雜面比較特別係豌雜面,出面應該比較少見,味道正常,啲豌豆蓉加肉碎撈埋味道唔錯,係幾惹味,但未至於驚艷。燒白面燒白面個湯食落似台灣啲牛肉麵湯,不過係辣版。燒白有6塊,諗身易入口,但非常薄切 。呢個價錢我寧願食台灣牛肉面。小食蒸蛋無特別,係個面多左層肉燥。鐘水餃有6隻,size同味道似魚皮餃,係ok嘅但鐘水餃要另加$32,成set A+B+C變左$125 ($93+$32),但A+B係$83,姐係話$42先有6隻魚皮餃size嘅鐘水餃,真係好唔抵野飲甜品冰粉正路野,之前係尖沙咀烏蠅館食過都係差唔多。有山楂粒同青提子乾,重有啲酒糟,比較特別。個人覺得要甜品(D)好過小食(C),因為見到唔
都明中環地區野食係偏貴,
但呢間野真係無性價比可言,
而且份量偏少,
已經係加左小食,
分別加左蒸蛋同鐘水餃 ,
但食完完全唔飽,
因為佢個面真係好細份,
不過可能正宗小面真係咁細份

加面就要$10蚊,
味道正正常常,但對比個價錢,
5百幾個like真係overrated ,
可能期望越大,失望越大。

要左兩個套餐,分別係:
豌雜面 + 羅漢果冬瓜茶 + 鐘水餃 (另加$32)
燒白面 + 酸梅湯 + 蒸蛋 (另加$18) +冰粉

豌雜面
比較特別係豌雜面,出面應該比較少見

燒白面
燒白面個湯食落似台灣啲牛肉麵湯,不過係辣版。
燒白有6塊,諗身易入口,但非常薄切 。
呢個價錢我寧願食台灣牛肉面。
燒白面

小食
蒸蛋無特別,係個面多左層肉燥。
鐘水餃有6隻,size同味道似魚皮餃,係ok嘅

但鐘水餃要另加$32,
成set A+B+C變左$125 ($93+$32),
但A+B係$83,
姐係話$42先有6隻魚皮餃size嘅鐘水餃,
真係好唔抵

鐘水餃

野飲甜品
冰粉正路野,之前係尖沙咀烏蠅館食過都係差唔多。
有山楂粒同青提子乾,重有啲酒糟,比較特別。
個人覺得要甜品(D)好過小食(C),
因為見到唔洗加錢個啲小食 ,
係用隻豉油size嘅碟裝,份量小到一個點,
羅漢果冬瓜茶同酸梅湯不過不失,
酸梅湯無寫明凍熱,上黎係暖嘅。

Overall
姑勿論個價錢,
整體味道只係正常,
出面有更多更好選擇嘅川菜。