2024-04-01 98 瀏覽
趁着四天連假,去長州玩下,因為好多人北上,長州無人逼人,但都人山人海,好熱鬧。一場嚟到,先去陳通記食碗沙嗲米通,有幾出名唔使講,坐無虛席,無人龍排隊等位,問一問先知要自己搵位,咁我企喺度等張就嚟食完嘅枱,有個綁住辮,隻手有啲紋身嘅後生,佢又無拎住食物,雙手擺後面,特登用膊頭撞埋嚟,唔好意思又唔講,如果真係唔想咁多人幫襯,其實可以關門放假,唔好又賺錢又比啲咁嘅服務態度,未食都一肚氣,另一邊我朋友都等到位,坐底,有個中年人同後生女態度都ok, 沙嗲米通,加咗一粒粒嘅花生更香口,味道都ok,38唔包飲品如果喺長洲係好合理,加咗份咸牛治,都唔錯嘅,環境出面食就無冷氣,都係食個風味,但人情味就一定無,更加唔好怪點解少咗人入嚟玩