2022-03-02 193 瀏覽
係某apps見到依間茶飲店有優惠 見得閒就決定試下。位置比較不起眼 位於一條巷內 對出既大路都唔算係多行人既地方 而後面則有一間IVE 相信依間主要都應該係走學校生意, 而依家疫情關係都冇乜學生 ,所以其實都幾冷清。 menu款式都幾多 價錢都比較中等。 同時見到到店內都會有售賣一啲蛋糕盒子。由於天氣都比較凍 所以就叫左杯熱飲 「松印桂花烏龍」($21) 唔洗等好耐就有 。 味道方面 其實唔係好飲得出桂花味 而烏龍味其實都比較淡但都飲得出既 味道總體黎講唔會話好難飲 都唔會係好飲嗰隻 解渴既話都仲可以接受😅 不過衛生方面個人覺得絕對需要改善一下可能因為人流比較少 所以見到職員拉低哂人罩咁 當有客人買飲料嗰陣都會帶番既 不過問題係 另一位職員係入面整野飲嗰陣 都係 唔帶口罩😨 拉低左黎整😨 係依家疫情嚴重既時候仲咁樣 真心得人驚同超級唔衛生 而俾完飲品客人 職員繼續係入面水吧位都係唔帶口罩 唔知係因為佢食飯時間定咩啦 但都係行黎行去咁 。 另外 見到店內既decoration 都蒲滿塵😅 唔係一日半日既感覺 相信都冇清潔好耐感覺唔係咁乾淨😅😅

松印桂花烏龍

不過衛生方面個人覺得絕對需要改善一下