2024-01-10 260 瀏覽
喜歡食辣嘅朋友,又想有啲新鮮感?我今日去咗一間廚十三,真係有啲驚喜添!第一樣就嚟份上上簽,串串嘅mix,各種配料都麻麻哋、過癮極啦!椰菜花味兒鮮又爽口,鵪鶉蛋同鳳爪又味夠,仲煙韌得嚟不失嫩滑,嘩,真係一試難忘!然後,來個「正經的雞被撕」,喂,雞肉又滑又嫩,配嘅香辣醬汁微微一辣,一啖一個滿足,真係食指大動!最後,當然少不了老壇酸菜魚啦!魚片滑溜溜,清爽得嚟又湯底酸酸辣辣,夠晒kick味,嗰麻香同酸菜嘅完美結合,真係令人一邊嘆冇得飛,一邊又覺得好似飛到咗四川旅行嘅感覺!加上嘅豆腐滿足包裹哂湯汁,一啖口都係幸福感爆棚!?總結,廚十三呢個嘅餐廳,真係行過銅鑼灣唔可以錯過,真正川味,正宗食得嚟又唔會覺得係標準化嗰種,每一道菜都有佢嘅個性,夠哂地道既川菜。下次,我仲會再嚟挑戰下其他菜式,睇下有冇新驚喜!🔥🐟👍