2024-01-24 379 瀏覽
大家下午好,今天去咗間Fusion餐廳食晚飯,環境簡約得意,擺設都抵讚!手機自助點菜都幾方便,節省咗落單等待嘅時間!😲首先,鰻魚飯SET嘅賣相相當吸引,茶碗蒸系香滑得嚟,蛋香好撲鼻,食落去真係一試難忘。鰻魚雖然有啲薄,但流心溫泉蛋同飯混埋一齊食,那個滑溜溜嘅口感,簡直正到滴出嚟!😋沙律前菜溫文有禮,夠fresh,蔬菜爽脆,夾雜住鳳梨嗰陣陣酸香,開胃得嚟又唔會搶咗主菜嘅風頭。不過話晒話,如果鰻魚再厚實啲,份量大啲,咁就仲正喇。至於甜品方面,雪糕新地—椰子同香芋兩款味道,將濃郁嘅香氣連同細滑嘅質感合二為一,正到冇朋友!薄脆配雪糕之餘,嗰啲芋圓似嘅小食丸,又係一個小驚喜,增添咗層次感。Fusion餐廳嘅員工服務都仲行,即使茶漬蛋缺貨,都提前通知轉做溫泉蛋都handle得好有措施。無論係叫餐定係續茶,態度都好親切👏。總括而言,一餐飯食得滿足,又滿足到我對美食嘅渴望,真係一個好選擇!下次會再黎,仲要試吓其他嘅菜式!🥂🍲