行過一間喜茶,忍唔住要入去搵返啲口水💦。爆咁多人排隊,但就係等都要試吓新出嘅芥末芝士奶蓋!第一啖,個芥末味道真係攞捏得好好,唔會過分辣,反而與芝士那種膩口嘅香濃完美結合。另外,重點要講吓嗰杯芝芝芒芒,芝士奶蓋搭配新鮮芒果,滑嘅不得了🥭!同行朋友揀咗杯多肉葡萄,個顏色靚得嚟,味道更加唔使講,清新提子加上啫喱粒粒,口感相當過癮。青提嘅自然甜味就喺唇齒間瀰漫。仲有那個創意過癮的輕芝莓莓桃,桃同莓嗰份“醒神”實在太啱炎炎夏日。滿口果香,涼茶實惠得嚟又夠晒養眼👀。順帶一提,每一杯嘅奶蓋都勁勁滑,嗰種絲滑啖啖,真係令人一試鍾情。今次新嚟嗰兩款飲品,確實喺這個夏天帶嚟咗一陣新風,打破咗平時茶飲嘅單調!下次再試其它味,期待喜茶繼續出更多嘅新口味,帶俾我哋更多驚喜!🌟🍹🌈