行過一間喜茶,忍唔住要入去搵返啲口水💦。爆咁多人排隊,但就係等都要試吓新出嘅芥末芝士奶蓋!第一啖,個芥末味道真係攞捏得好好,唔會過分辣,反而與芝士那種膩口嘅香濃完美結合。另外,重點要講吓嗰杯芝芝芒芒,芝士奶蓋搭配新鮮芒果,滑嘅不得了🥭!同行朋友揀咗杯多肉葡萄,個顏色靚得嚟,味道更加唔使講,清新提子加上啫喱粒粒,口感相當過癮。青提嘅自然甜味就喺唇齒間瀰漫。仲有那個創意過癮的輕芝莓莓桃,桃同莓嗰份“醒神”實在太啱炎炎夏日。滿口果香,涼茶實惠得嚟又夠晒養眼👀。順帶一提,每一杯嘅奶蓋都勁勁滑,嗰種絲滑啖啖,真係令人一試鍾情。今次新嚟嗰兩款飲品,確實喺這個夏天帶嚟咗一陣新風,打破咗平時茶飲嘅單調!下次再試其它味,期待喜茶繼續出更多嘅新口味,帶俾我哋更多驚喜!🌟🍹🌈

2023-10-28 468 瀏覽
#超多肉芒芒甘露🥭,啖啖鮮甜芒果汁,仲有香滑椰奶,紅西柚&西米&粒粒珠,口感豐富又滋味😋。#多肉葡萄凍🍇,每啖都有巨峰提子嘅清新酸甜味,已經去皮,好多果肉,仲有果凍啜啜,小朋友最愛🤭。

2023-10-25 240 瀏覽
Now less heytea branches in hong kong but lucky we got a new branch in tst k11, i love the milk cover since the first tryTaro Milk Sago with Barley is the one for me haa, as a taro lover, soft and smooth taro paste, the good thing is the taste isn’t too sweet, and the texture is chewy with barley to eatVery Green Grape Cheezo tastes so sweet but pretty cool Lovely having a sweet treat after a full thai dinner, taro milk simply matches my stomach haa Heytea

Taro Milk Sago with
Very Green Grape Cheezo
Mango and strawberry drink
drinksss
$35 (宵夜)
Taro Milk Sago with
Very Green Grape Cheezo
Mango and strawberry drink
drinksss
2023-08-18 629 瀏覽
每次返大陸必飲 規模大到嚟香港唔使次次返去先飲到!叫咗芝芝莓莓同多肉葡萄 兩杯都好好飲 真材實料唔係用果醬打出黎!芝士奶蓋好濃厚好滑 雖然水果味好重但係仍然飲到茶底香味👍🏻
記得之前喜茶喺香港有好多分店,突然間執晒笠,又開返🤣之前個價錢超貴呀,起碼$40-$50一杯,而家$40內就有一杯啦,仲有好多唔同選擇,今次去到尖沙咀呢間分店買一杯都要等半個鐘😂😂建議大家想飲嘅話可以手機落單!🍴芝芝莓莓 $39 (8/10)真係真材實料用食到士多啤梨果肉,冇額外加糖,酸酸地係士多啤梨果肉嘅味道,酸酸甜甜好開胃,唔係咁接受到酸嘅話真係建議叫微糖會好飲啲!芝士奶蓋真係世一,芝士味好香濃好出,甜甜嘅奶香,又有芝士嘅鹹香味!推薦指數: 8/10佢真係芝士奶蓋茶嘅元祖,好飲過好多$40以上嘅茶飲舖,又真係真材實料嘅!

🍴芝芝莓莓 $39 (8/10)

推薦指數: 8/10
喜茶為芝士茶原創者,早在2019年由內地殺入香港巿場,一年內開多間分店,店舖遍及全港九新界,高峰時期更創下3小時排隊長龍。雖然現在只餘銅鑼灣時代廣場及尖沙咀K11 Art Mall兩間分店,不過至今仍有不少支持者,每次經過都見到人排隊購買。🍓芝芝莓莓 ($47)本身不太喜歡吃水果的我,平時買茶飲甚少會選水果味的,不過水果茶是喜茶的主打,所以試了他們其中最signature的芝芝莓莓。🧀芝士奶蓋質地香滑、味道濃郁帶有鹹香,與🍓草莓出奇地配搭,酸酸甜甜的味道十分清新。雖然質素有保證,但定價實在太高,而且等待時間需要半小時以上,當市場上有這麼多選擇, 除非有優惠,否則未必會再光顧。

🍓芝芝莓莓 ($47)

2023-04-02 394 瀏覽
藉著4月1日愚人節,喜茶搞搞新意思,推出了期間限定口味的芝士奶蓋😎。當芥末遇上芝士感覺有趣,是期間限定口味“芥末芝士”,既創新又特別的口味,刺激味蕾不失芝士奶蓋的霸氣🙈。-“芥末芝士奶蓋” 跟芝士奶蓋一樣的濃稠,芥末和辛辣味不會刺鼻。這個調味適中,芝輕味道濃厚,奶蓋質感奶滑🤤。忍不住加多一份直接吃🤣,順道當下午茶吃挺享受的。-▪︎輕芝莓莓桃 HKD$29用時令生果製成的口味,平常飲莓莓就多了,加入桃桃增添一份香味😍。桃桃的香甜味,跟莓莓的酸酸甜甜,味道配合又清新😋。-▪︎芝芝多肉青提 HKD$39這款是經典果茶系列,飲品是青提的天然顏色,給人一種清新的感覺😆。味道酸酸甜甜的,感覺開胃醒神。冰沙質感軟滑,不會感到大冰碎。-

▪︎輕芝莓莓桃 HKD$29

▪︎芝芝多肉青提 HKD$39

冰沙質感軟滑,不會感到大冰碎。

2023-04-01
15 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2022-12-23 702 瀏覽
冬天係士多啤梨嘅當造季節❄️今年 @heyteahkmacau 嘅「聖誕莓莓季」推出時令飲品 ——「輕芝莓莓」,為温馨節日帶嚟真果繽紛特飲🎉🔹輕芝莓莓($29)新品精選當季新鮮草莓,配以無香精綠妍茶湯打製成清爽不膩嘅草莓綠妍冰沙🥤一整杯都充滿香氣馥郁嘅鮮甜草莓風味,更有新鮮草莓果茸同煙韌脆波波🍓頂部輕覆喜茶經典醇香芝士,每一口都能品嘗到冬日專屬嘅真果快樂⛄️✅飲用貼士:1️⃣:開拱蓋,45度大啖飲2️⃣:用吸管品嚐莓莓冰沙及果肉3️⃣:攪勻飲用,釋放風味🔔為配合聖誕氣氛及莓莓時令真果主題,喜茶特意準備咗一首【FRUITY JOY】聖誕主題歌曲,歡迎大家一同分享聖誕喜悦🎄#FRUITY JOY, HEYTEA JOY, reals fruit all the way🎅🏼聖誕門店限定活動即日起購買兩杯輕芝莓莓即可獲聖誕阿喜徽章1個,送完即止💥

🔹輕芝莓莓($29)

✅飲用貼士:
1️⃣:開拱蓋,45度大啖飲
2️⃣:用吸管品嚐莓莓冰沙及果肉
3️⃣:攪勻飲用,釋放風味

🎅🏼聖誕門店限定活動
即日起購買兩杯輕芝莓莓即可獲聖誕阿喜徽章1個,送完即止💥
2022-12-22 369 瀏覽
喜茶為芝士茶原創者,高峰時期創下3個鐘排隊長龍,更引起北上飲喜茶熱潮😱正值草莓時令季節,推出聖誕真果繽紛特飲🎅🏼💗輕芝莓莓 ($29)嚴選當季新鮮草莓,配以茉莉綠妍打成沙冰,搭配新鮮草莓果茸同脆波波,除咗飲到天然酸甜果香外,同時品嚐到清香淡雅嘅茶韻🍓頂部覆蓋經典芝士奶蓋,輕盈香滑,充滿綿綿奶香🧀
💗輕芝莓莓 ($29)
輕芝莓莓
輕芝莓莓
今日喺尖沙咀睇牙朋友就話不如洗牙前去買杯凍飲咁洗牙就唔會咁痛🤣🤣🤣🤣其實都係俾個藉口自己飲嘢芝芝莓莓平時我都係珍奶愛好者🧋既然水果茶為主但今日想飲芝芝莓莓飲落去同其他分店一樣 個芝士奶蓋個質地都好香滑🧀蓋奶味濃郁 帶有鹹香 同莓莓溝埋酸酸甜甜幾好飲都幾夾😋唔係好甜 酸酸地 有沙冰唔知係咪士多啤梨貴呢 冇咩果肉口感
今日喺尖沙咀睇牙

酸酸甜甜幾好飲都幾夾😋
唔係好甜 酸酸地 有沙冰
唔知係咪士多啤梨貴呢 冇咩果肉口感
2022-08-28 396 瀏覽
人手嚴重不足,仲要不斷app接單,買一杯,買既時候話等20分鐘,最後等左40分鐘,等既時候發現佢地明知做唔切都一直接單,仲有單30幾杯既單,前面起碼仲有50杯未整,點會做得切。期間仲要傾計講笑,嚴重認為應該要請多兩個人。
2022-08-20 372 瀏覽
🥤ʚ 喜茶 ɞk11係新開嘅分店,見到有當季嘅水蜜桃茶被吸引😍我地嗌左一杯芝芝桃桃同多肉解渴瓜ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ✿ 芝芝桃桃 $45精選當季新鮮水蜜桃,皮薄汁多,果肉柔軟細嫩,去皮去核新鮮製作,保留水蜜桃果感,果肉清甜,釋放啖啖新鮮桃香。搭配定制綠妍茶底與醇香芝士,香甜而濃郁。雖然45蚊嘅價錢頗貴,但係入面嘅桃肉真係好多,每飲一啖都有桃肉,好滿足👍🏻搭配芝士奶蓋又可以飲出唔同嘅感覺😆✿ 多肉解渴瓜 $45精選當季新鮮西瓜,多肉脆甜,多汁清涼消暑又解渴。脆甜無籽麒麟瓜果粒搭配嫩滑彈彈凍,炎炎夏日一定要黎返杯!
🥤ʚ 喜茶 ɞ

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

✿ 芝芝桃桃 $45

✿ 多肉解渴瓜 $45

2022-07-28 309 瀏覽
去開尖沙咀,路經K11 ,就諗起附近既Hey Tea, 於是乎就入去行探店,不時多數都會叫佢招牌芒芒芝芝🥭🧀同埋生打椰椰奶凍🥥🥛,喺飲品餐牌上面再搵唔到生打嘢嘅奶凍,懷疑佢已經下架了😭😭😭😭兩眼一掃,見到新品推出竟然係青提子口味,由於青堤係生果中其中一最愛,就所以試下,點了杯「多肉青提凍」試下,不過就勁失望,青提子味有啲假,味又唔夠,下面啲啫喱果凍淡到近付無味,果肉又唔夠,上層青提沙冰都就果汁味不足,失望🌚🌚🌚🌚….
2022-07-09 261 瀏覽
踏入炎熱嘅夏天☀️行到㷫烚烚時如果有杯消暑解渴嘅飲品就最適合不過😍喜茶近日聯乘潮流教父藤原浩展開跨界合作🤝🏻推出特別款黑色特調同限量周邊🖤發現新產品嘅我😺梗係要即刻支持啦💃🏼🔹酷黑莓桑($29)全新特飲將手剝桑葚果肉🍇混合新鮮士多啤梨🍓帶嚟雙重果肉口感👄味道清爽酸甜😚而且含香濃莓味👍🏻飲品杯以閃電⚡️同黑色作主調🌑呈現出型格嘅視覺設計😎酷🤘🏻🔹芝芝綠妍茶后($29)第一款首創嘅芝士茶🧀茶味馥郁清幽🍵同頂層濃醇鹹香嘅芝士奶蓋配合得恰到好處👏🏻值得一試😼🔹芝芝桃桃($45)飲品以新鮮桃肉混合金玉茶底製成🍑順滑綿密嘅芝士奶蓋下面係滿滿嘅香甜果肉✨口感相當豐富😋➰6月1日至7月31日期間:💥每日前5位到店購買兩杯或以上酷黑莓桑嘅顧客可獲爆炸頭徽章一個➰兩款周邊限量發售1️⃣茶渣靈感隨行杯套裝($599)👉🏻每家門店限量100套2️⃣茶渣靈感多功能藝術杯套裝($899)👉🏻每家門店限量50套

🔹酷黑莓桑($29)

🔹芝芝綠妍茶后($29)

🔹芝芝桃桃($45)

➰6月1日至7月31日期間:

➰兩款周邊限量發售
1️⃣茶渣靈感隨行杯套裝($599)
👉🏻每家門店限量100套
2️⃣茶渣靈感多功能藝術杯套裝($899)
👉🏻每家門店限量50套
2022-07-04 182 瀏覽
疫情前個個禮拜都返深圳打卡喜茶,阿囡剛剛考完試話想要飲喜茶話好耐無飲過,我立刻上喜茶App 預定阿囡最愛啵啵莓莓,阿囡系超級士多啤梨迷咩都要士多啤梨,喜茶出限定特調,喜茶X藤原浩BLACK HEYTEA酷黑莓桑,我問我女要唔要試下入面有士多啤梨,她一聽話肯定要試下啦,我就肯定要我的最愛清爆檸,綠茶加香水檸檬的清香真系十分清爽,一直以來都系我的最愛,order給錢門店自取唔使排隊,屋企出門渣車去K11十幾分鐘到就有得攞時間啱啱好。我杯清爆檸要立刻飲如果耐左就會有苦澀味,我女杯杯酷黑莓桑酸酸甜甜,好多果肉用料十足,個杯黑色好靚手感好好👍
2022-07-03
15 分鐘 (外賣自取)
  • 清爆柠