2023-12-31 501 瀏覽
今次嚟到呢間日式餐廳,第一印象係個裝潢好得意🎎,一入到去好似行左入小東京咁,環境好舒服,坐落落感覺真係幾chill㗎。餐牌選擇多到爆炸,決定點了經典的海鮮丼同埋串燒嚟試吓。啱啱上嘅海鮮丼,色彩繽紛,好靚仔,仲送埋碗味噌湯。海鮮新鮮過天,日本米又係得令到爆,一咬落去,魚生嘅鮮甜味即刻四溢🍣,嗰啲粒粒分明嘅飯嘅咀嚼感又係一絕,拌埋食真係無得輸。串燒部分,哥哥啲燒得金黃,令到我都印象深刻。每一串都喺火候控制得刚刚好,帶出食材嘅原味之餘,個焦香味又點綴得啱啱好🍢。喊緊個,喺魚生同飯嘅清新之後,串燒嘅惹味就黎得非常時候,變化豐富。期間服務員仲不時嚟問吓食得開唔開心,好貼心❤️。簡單嚟講,臨走之前已經諗住下次要再嚟試第啲野,值得推薦俾身邊嘅朋友知!