招聘中
5天前
5天前
6天前
8天前
更多筍工 (7)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2024-01-10 90 瀏覽
去到譚三哥,心情即刻開朗晒,食完都仲想再去添!上次去有得食螺酸湯豬皮螺片米線,湯底酸辣鮮香,海螺切得薄薄地又唔會過筋,完全係跟住牙齒走。配上嘅豬皮入口即溶,再來一啖帶 crunch 既酸筍粒粒,入口即刻爆晒鮮。配料同湯底完美撞喺一齊,正到彈!再講講個椒麻涼拌魚爽肚,我以為自己食少辣落巴都會流汗,但咁爽口嘅涼拌,青瓜嘅清甜同秘製麻醬巧妙融合,舒適既辣,辣得啱啱好,食咗一啖又一啖!飲品部門,鳳梨藍蝶花香特飲畀個靚名已經夠吸引,飲落去嗰種鮮甜細緻嘅鳳梨味,再加上碟豆花汁嘅特別藍調,靚到唔捨得飲埋,口感得嚟仲有果肉咀嚼,解辣得嚟仲解渴,抵飲到飛起!我話咩,譚三哥呢度嘅食物變化多端,一次過滿足到幾種口味需求😋,無論係想得到鮮、想食辣、定係想清新一下,都啱曬!真係食樂滿分,間間都算得上係食得嘅好去處!下次去,我一定要再嚟個螺蛳汤再配埋椒麻雞塊,等我食過先講啦!🥣🌿🍍